BONA ROMANIA – SISTEME DE CURATENIE INOVATOARE

Compania Bona România oferă un sistem de produse și servicii inovatoare pentru instalarea, tratarea, renovarea și întreținerea pardoselilor din lemn masiv sau stratificate. Bona România este filiala societății suedeze Bona AB, societate care are fabrici de producție în Suedia-Malmo, Germania-Limburg și SUA-Monroe, Denver. Reprezentanța din România a companiei Bona AB este prezentă începând cu anul 2000.

În domeniul șlefuirii pardoselilor de lemn, Bona a revoluţionat acest proces prin lansarea sistemului de şlefuire fără praf, Bona DCS (Dust Containment System), în 2007. Acest lucru este posibil cu ajutorul unui aspirator foarte performant cu sistem de aspirare de tip “Ciclon în 2 etape”. Practic, particulele de praf sau rumeguș, de dimensiuni mai mari, rezultate în urma șlefuiri parchetului, sunt filtrate de un filtru conic şi colectate în sistemul de ”sac fără sfârşit”, iar particulele fine de praf sunt recirculate şi stocate într-un filtru Hepa foarte eficient.

Bona DCS este compatibil cu toate maşinile de şlefuit parchet Bona, dar şi cu alte mărci. Conectarea sistemului se face cu ajutorul unor reducţii speciale.

În plus, sistemul de şlefuire fără praf Bona funcţionează ireproşabil, cu o condiţie: utilizarea Bona DCS trebuie să fie făcută împreună cu maşinile de şlefuit parchet şi abrazivele antistatice Bona 8300. În această combinaţie este garantat un rezultat de şlefuire fără praf.

Capacitatea de colectare a prafului este de aproximativ 70 litri, iar sistemul de colectare este de tip “sac fără sfârşit”, acest lucru înseamnă un sac de polietilena care se leagă în partea inferioară.

Când se umple cu praf, se ridica capacul apoi se leagă “gura” sacului, iar 10 cm mai sus se face o nou a legăutra pentru crearea unui nou sac colector. Cu foarfecă se taie între cele 2 legături şi apoi se depozitează sacul cu praf.

Folosirea sistemului Bona DCS înseamnă:

• Mediu de lucru mai curat, fără praf;

• Tablourile, galeriile sau alte obiecte suspendate nu trebuie acoperite cu protecții şi nici nu se vor contamina cu praf;

• Calitatea aerului în încăpere este mai bună comparativ cu momentul dinaintea începerii șlefuirii;

• Eficiență în timpul de execuție deoarece golirea unui sac DCS este echivalentă cu patru goliri ale sacului clasic de colectare a mașinii de șlefuit.

Bona DCS 70 este un puternic și eficient dispozitiv pentru realizarea unei șlefuiri complet fără praf. De asemenea, sistemul de separare de tip “ciclon in doi pași” și concepția deosebită a filtrelor ajută la captarea integrală a prafului în această mașină. În plus, modelul DCS 70 este mobil, iar conectarea se poate face cu ușurință la mașina de șlefuit a utilizatorului. Astfel va ajuta la păstrarea unui mediu de lucru mai curat, timpul de lucru fiind redus considerabil.