Aparatele de curăţat cu presiune înaltă fără încălzire Kärcher sunt ideale pentru curăţarea zilnică a aparatelor, vehiculelor, a clădirilor, şi în principiu suprafeţe mari, unde sunt necesare presiuni şi debite mari. Aparatul de curăţat HD 10/25-4 SX Plus, este dotat cu un electromotor în 3 faze şi 4 poli. Reprezintă o unealtă foarte folositoare datorită uşurinţei cu care acesta poate fi manevrat dar şi datorită eficienţei sale remarcabile de 250 bari, cu un debit maxim de 1.000 l/h.

Datorită designului vertical, aparatul HD 10/25-4 SX Plus necesită mai puţin spaţiu decât aparatele convenţionale, uşurând astfel manevrarea, mai ales peste praguri şi trepte fiind dotat chiar şi cu roţi de mari dimensiuni, din cauciuc. Există şi un compartimentul separat pentru duze se pot depozita, în siguranţă, accesoriile care nu se folosesc în momentul utilizării.

Pistolul cu tehnologia „SERVOPRESS” oferă confort şi posibilitatea de a regla direct de pe acesta cantitatea de apă şi presiunea. Ţeava de refulare se poate roti 360°, chiar şi la presiune maximă. Printre alte dotări se număra comanda prin întrerupător, care opreşte aparatul imediat ce pistolul pentru stropit nu mai este utilizat. Acest lucru măreşte durata de viaţă a motorului şi a pompei. Rezervorul incorporat pentru detergent are 6 litri. Aparatul a fost conceput pentru utilizare zilnica şi cerinţe mari, fiind dotat cu o chiulasă din aluminiu rezistentă la detergent şi pistoane din oţel inoxidabil cu bucşă din ceramică, împreună cu răcirea eficientă a apei, garantează o durabilitate mărită.

Pentru mai multă siguranţă există şi un sistem de monitorizare a funcţiilor aparatului. Una din aceste funcţii care întreg sistemul în caz de supratensiune ori subtensiune, sau orice anomalie survenită pe reţeaua electrică.

Avantaje:

Mobilitate crescuta datorită roţilor mari din cauciuc;

Electromotor cu 4 poli şi răcit cu apă;

Capul cilindrului este robust, din alamă;

Şasiul aparatului produs dintr-un material sintetic dur;

Dotarea cu spaţii pentru depozitare speciale pentru furtun;

Furtunul are o lungime de 20 m;

Ghidajul furtunului trece pe sub aparat.