În data de 12 octombrie la Oradea a avut loc simpozionul anual organizat de societatea Agrisorg, unul dintre principalii distribuitori de utilaje agricole din România. Au participat toţi distribuitorii societăţii dar şi reprezentanţii furnizorilor precum: Pini Roberto – BCS Italia, Giovanni Bianchi – Honda Europe şi dl. Giovanni Chiani reprezentant al companiei Johnes. Au fost prezenţi, de asemenea şi dl. Totti Giuseppe – patronul societăţii Agrisorg dar şi Frederico Andriani – asociat Agrisorg. A avut loc o conferinţă dar şi demonstraţii practice cu noile echipamente şi accesorii, iar participanţii le-au putut testa şi admira.

Agrisorg SRL s-a înfiinţat în anul 2001, iar datorită calităţii produselor a devenit în scurt timp o societate importantă în distribuţia utilajelor agricole. Punctul de plecare a fost distribuirea produselor mărcii BCS. În timp, pentru a răspunde mai bine cerinţelor pieţei, a devenit reprezentant şi pentru alte mărci la fel de importante. Aşadar, astăzi reprezintă mărcile BCS şi BCS by MOSA , HONDA Engines, OKLIMA, Joans, Felisatti, MM Spray, Bassi e Bassi, Checchi e Magli şi MOLON.

Datorită gamei şi produselor complementare, Agrisorg a dezvoltat în scurt timp o vastă reţea de distribuţie pe întreg teritoriul României şi relaţii de parteneriat durabile, atât cu clienţii cât şi cu furnizorii săi. Încrederea reciprocă se bazează pe seriozitatea şi continuitatea în activitatea de comerţ cu produse de bună calitate, prin menţinerea unor standarde înalte dar şi oferirea de servicii prompte.

Relaţia cu clientul nu se încheie odată cu vânzarea echipamentelor, ci continuă prin livrarea pieselor de schimb originale, consumabilelor şi prin asigurarea unui service de calitate.

Producătorul italian de utilaje agricole BCS a anunţat terminarea anului fiscal la finele lunii august, având oficial rezultate bune comparativ cu anii precedenţi. Bineînţeles a fost luată în considerare şi criza mondială care a lovit câteva ţări destul de importante din Europa precum Spania, Grecia sau Portugalia, ţări care nu aveau probleme financiare în trecut. Aceste ţări vindeau o cantitate semnificativă de utilaje agricole produse de BCS. La fel şi Italia a avut o mică reducere, dar din fericire, strategia pe care compania BCS a adoptat-o cu cinci ani în urmă, şi anume de a avea filiale în ţări cu o mare dezvoltare, precum India, a ajutat la compensarea pierderilor din Europa. În total, pentru anul acesta, filialele din India au adus vânzări de peste 1.500 de motocultivatoare şi se estimează că anul viitor vor fi vândute peste 2.500.

O noutate este faptul că a fost deschisă o nouă filială BCS în China, care a început lucrul din Martie 2012. În momentul de faţă este doar o filială comercială iar pentru anul viitor se prevede şi producţie. Această filială producătoare va fi dedicată strict pieţei din China.

În ceea ce priveşte motocultivatoarele şi motocositoarele, la fel ca în anii precedenţi şi în acest an vor exista noutăţi. Modelele 720 şi 730 vor fi înlocuite de modelele 728 şi respectiv 738. O caracteristică a noului motocultivator este că vor putea fi montate pe acest utilaj şi roţi mai mari. Datorită solurilor şi modului de lucru, în România utilajele sunt utilizate practic la întreaga lor capacitate.

Caracteristica principală a acestor utilaje este numarul treptelor de viteză. Menţinând neschimbate caracteristicile generale ale utilajului şi omologarea la nivel european, există o treaptă de viteză în plus pentru înainte şi una pentru înapoi.

Altă noutate este lansarea în piaţă a barei de cosire tip “Laser”. Are multe îmbunătăţiri din punct de vedere tehnic conferind o viaţă de patru ori mai mare. Producătorul urmăreşte în mod constant îmbunătăţirea produselor.

În toată Europa situaţia este foarte dificilă iar competitorii devin din ce în ce mai agresivi. Cu toate aceste impedimente şi dificultăţi, Honda reuşeşte să rămână în top. Europa reprezintă un punct cheie şi de referinţă. Producătorul italian BCS dotează utilajele sale cu motoare Honda.

Agrisorg a devenit recent şi distribuitor pentru compania Johnes care produce accesorii pentru motocositorile de umăr. A fost prezent la conferinţă şi demonstraţii domnul Giovanni Chiani reprezentantul companiei din Italia. Din anul 1983 Johnes produce accesorii pentru motocositori de înaltă calitate. Aceste accesorii sunt destinate în principal celor mai exigenţi clienţi, fiecare articol fiind construit în special pentru un segment specific de lucru în parte.

 

www.agrisorg.com