BEHIND THE MACHINE: FABRICA DE ANVELOPE RESAPATE EVW TIRES

Ghidați de un spirit antreprenorial evident și alimentați de o pasiune contagioasă pentru camioane și industria transporturilor grele, acționarii grupului EvW Holding – Ad van Wijk, Gheorghe Chita și Mircea Mureșan – au atins borna de 25 de ani de când au decis să își lase amprenta pe șoselele din România și Europa. Experiențele și trăirile din acest sfert de secol, în paralel cu revoluția tehnologică până la Internet of Things (IOT), i-au convins pe acționari că amprenta ce trebuie lăsată are nevoie și de reflexii verzi. Astfel, în 2014 prin inaugurarea fabricii de anvelope reșapate, EvW Holding a confirmat angajamentul pentru promovarea sinergiei dintre profit și protejarea mediului, regăsite în conceptul de economie circulară.

Anvelopa reșapată devenea astfel un produs inovator pentru strategia de dezvoltare a diviziei de cauciucuri dar și un instrument util în educarea pieței și reducerea costurilor de transport per kilometru. Versatilitatea produsului prin procesul de fabricare poziționează EvW Holding mai aproape de orice tip de transportator rutier.

Un avantaj primar al anvelopelor reșapate îl reprezintă prelungirea vieții de utilizare a cauciucului achiziționat inițial, reducând semnificativ costurile de achiziție și ulterior prin reutilizarea carcasei, reducând costul pe kilometru. Anvelopele reșapate se folosesc în toate domeniile, fiind extrem de utile în transportul urban, interurban, transportul de marfă și mai ales în domeniile unde uzura anvelopei este ridicată, aceasta fiind supusă unor factori agresivi extremi și repetitivi (agricultură, construcții, cariere, etc.).

Reșaparea la rece presupune un proces ușor complex care conferă certitudine în ceea ce înseamnă durata de exploatare a anvelopei, siguranța și calitatea acelei anvelope. „În momentul în care am deschis fabrica și s-a început procesul de producție, am avut stângăciile noastre, care sunt normale. Azi, multe dintre camioanele noastre vândute sunt echipate cu aceste anvelope reșapate. Inclusiv vehiculele noi Euro 6 sunt echipate cu astfel de anvelope. Avem remorcile echipate cu reșapate, iar colegii din logistică sau anumiți parteneri ne ajută cu informațiile necesare pentru a avea la îndemână calcule de eficiență și rentabilitate.” afirmă Ștefan Vâju, CEO, Chairman of the Board EVW Holding.

EWV Holding produce și livrează anvelope reșapate atât către parteneri care lucrează în transport și logistică intern și internațional, pe distanțe lungi dar și către colaboratori care activează în domeniul transportului de persoane în comun, agricultură, construcții și distribuție.