Bear Grylls, expertul în tehnici de supraviețuire celebru în întreaga lume, revine pe Discovery Channel, ducând aventura și tehnicile de supraviețuire la un nivel cu totul nou. Programul Bear Grylls: Evadare din infern dezvăluie poveștile inimaginabile ale unor oameni obișnuiți, surprinși în situații cumplite, descrise prin imagini de arhivă incredibile și interviuri directe cu acești supraviețuitori. Bear înfruntă el însuși aceleași pericole și scenarii, luptând cu condițiile ostile ca să demonstreze de ce au avut nevoie acei oameni pentru a se întoarce cu bine în lumea civilizată.

În premieră pe Discovery Channel luni, 7 octombrie, de la ora 21.00, fiecare episod din Bear Grylls: Evadare din infern prezintă trei întâmplări din zone diferite ale planetei – de la crevasele Alpilor europeni, până în necruțătorul deșert din nordul Africii. Bear înfruntă fenomene meteorologice și condiții extreme, refăcând traseele disperate ale unora dintre cei mai curajoși supraviețuitori din lume. Prin experiențele acestor oameni care își relatează personal poveștile de rezistență și curaj, Bear le va demonstra telespectatorilor cum se poate supraviețui în situații limită, în câteva dintre cele mai ostile medii de pe planetă.

Deși există pericole specifice fiecărei zone, toate aceste povești au totuși în comun elemente universale legate de supraviețuire: apă, adăpost, căldură, hrană, orientare. Bear demonstrează cum a reușit fiecare protagonist al acestor întâmplări să păcălească moartea, folosindu-și ingeniozitatea și perseverența pentru a-și acoperi cel puțin una dintre aceste nevoi stringente: unii au băut sângele unui șarpe pentru a se hidrata în arșița cumplită a deșertului sau au umplut cu urină o pungă de plastic pe care au folosit-o ca pe o buiotă caldă, în timp ce alții au vânat tarantule în junglă ca să își asigure necesarul vital de calorii. În plus, Bear face apel la propria experiență în domeniu, oferind sfaturi esențiale, care pot salva vieți omenești în situații similare.

Printre poveștile incredibile despre supraviețuire prezentate în Bear Grylls: Evadare din infern se numără următoarele cazuri:

• Eric Le Marque, care a supraviețuit opt zile la temperaturi sub zero grade Celsius, în munții Sierra Nevada din California. După ce a căzut într-un râu înghețat, el a reușit să se salveze și să se întoarcă în lumea civilizată.

• Exploratorii francezi Loic Pillois și Guilhem Nayral au devenit aproape niște schelete în încercarea dramatică de a supraviețui timp de șapte săptămâni în jungla amazoniană. Cei doi nu au renunțat însă la speranță, iar perseverența lor și munca în echipă le-au salvat viața.

• În canionul Raudal Tiburon din Columbia, aventurierii polonezi Maciej Tarasin și Tomek Jędrys au dus o luptă cumplită cu apele unui râu învolburat, în care și-au pierdut canoea și orice alte mijloace de salvare. În final, au triumfat în această grea încercare numai datorită ingeniozității de care au dat dovadă.

• Italianul Mauro Prosperi lua parte la o competiție de marș prin deșertul Sahara când s-a rătăcit din cauza unei furtuni de nisip. Timp de nouă zile, a înfruntat de unul singur cele mai ridicate temperaturi de pe glob, fără să aibă suficientă apă. Numai dorința de a-și revedea familia l-a ajutat să nu se lase învins.

• Alpinistul britanic Jamie Neale care a plecat inițial într-o drumeție de o zi a ajuns să lupte pentru supraviețuire cu mediul ostil din munții Albaștri ai Australiei, reușind să se întoarcă în lumea civilizată abia după 12 zile.

Programul Bear Grylls: Evadare din infern demonstrează că, atunci când se confruntă cu situații extreme, oamenii sunt capabili de reușite cu adevărat remarcabile.

Bear Grylls: Evadare din infern este un program produs de betty pentru Discovery Networks International. Sarah T. Davies este producător executiv pentru Discovery Networks International. Neil Smith este producător executiv pentru betty.

Pentru mai multe informaţii despre program, accesaţi www.discovery.ro sau intraţi pe Facebook la Facebook.com/discovery.romania şi pe Twitter @DiscoveryRo.