AURUL VIU AL AUSTRALIEI

Oceanul Austral, în sudul Pacificului şi în largul Australiei de Sud, adăposteşte mai mulţi rechini pe kilometru pătrat decât oricare alt loc din lume. Riscul unui atac de rechin mortal este cât se poate de real aici şi mulţi scufundători au trăit durerea de a pierde în acest mod pe cineva drag. Cei care plonjează în adâncuri, în căutarea melcilor-de-mare, înfruntă moartea de fiecare dată când sar în apă, dar asta nu îi împiedică pe aceşti oameni curajoşi să lupte în fiecare sezon cu spaima şi să caute pe fundul oceanului acea delicatesă foarte preţuită, supranumită “Aurul viu al Australiei”.

În primul sezon al seriei, curajoasele echipe din Port Lincoln se reîntorc în adâncuri, înfruntând forţele naturii, rechinii, braconierii şi pe ceilalţi scufundători concurenţi, pentru a pescui cantitățile admise de melci-de-mare, în valoare de mai multe milioane de dolari. Acest sezon ne prezintă câteva echipe luptând în condiţii de competiţie acerbă, fiind nevoite să se scufunde în regiuni tot mai îndepărtate şi mai periculoase, riscându-şi viaţa zi de zi pentru a aduce acasă această pradă atât de preţioasă.

Episodul 1

În sudul Australiei începe sezonul de pescuit melci-de-mare, în care valoarea capturii finale va atinge probabil 35 de milioane de dolari. În ciuda apelor învolburate ale oceanului, a condiţiilor meteo imprevizibile şi a riscului tot mai mare de a fi atacaţi de rechini, scufundătorii pot să câştige bani grei dacă găsesc destul de mulţi melci. În caz contrar, pierderile vor fi foarte mari, iar oamenii vor fi nevoiţi să se lupte şi mai mult timp cu toate aceste pericole. Încă din prima zi apar probleme pentru Dominic Henderson, poreclit “Dominator”, şi colegul său de echipă, “Skin”. Disperaţi să le-o ia înainte altor echipe, cei doi plănuiesc să iasă în larg încă din zori, dar planurile li se spulberă când unul dintre motoarele ambarcaţiunii lor cedează. Contemplând pierderile acumulate, băieţii fac tot ce pot ca să iasă în larg. Dar, încă de la prima scufundare, Dominator trebuie să înfrunte o furtună de nisip subacvatică, dacă vrea să-şi acopere norma de pescuit. Howard Rodd şi scufundătorul lui, Peter Clarkson, se îndreaptă spre o veche colonie de melci-de-mare, nădăjduind că a mai crescut de acum doi ani, când au fost ultima dată în zonă. După ce prima scufundare începe cu o dezamăgire, Peter dă totuşi lovitura şi scoate la suprafaţă o pradă bogată, apoi echipa se îndreaptă spre o altă zonă, cu speranţa că vor putea avea o nouă victorie. David “Bucky” Buckland şi colegul lui, Damon, nu sunt nişte nou-veniţi în branşă. De curând, Bucky a investit însă într-un permis de pescuit melci-de-mare, care l-a costat destul de mult şi l-a lăsat cu nişte probleme financiare. El este un luptător adevărat, dar după ce a făcut un credit uriaş, se va lăsa oare copleşit de durerea de a-şi fi pierdut fratele, care a fost atacat de marele rechin alb?