ALCHIMIE PURA

A mai început un an. Spre deosebire de alți ani în care, de obicei, se stagna în perioada aceasta, anul a început relativ în forță. 2016 este un an mult așteptat datorită reducerilor de taxe, simțindu-se încă de acum o oarecare relaxare fiscală. A și nins, nu e nicio surpriză. Temperaturi scăzute, gheață, polei, e iarnă în toată regula. Anul a început, de asemenea, și printr-o aventură, nu neapărat dorită, sau poate chiar o misiune imposibilă – să găsești un loc de parcare în București după ce a nins. Aproape imposibil.

Lumea este într-un continuu avans tehnologic, însemnând că procesele pentru care erau necesare forțe impresionante, acum se realizează aproape la o apăsare de buton. Ca un rezultat, mai mult timp liber pentru utilizatori și consumatori. Bineînțeles orice activitate are nevoie de temperație, iar folosirea în exces conduce într-un final la un dezechilibru. Îmi aduc aminte de copilărie în care unii numai visau la un TV portabil. Acum, fără tehnologii precum 4G sau internet de mare viteză lumea ar arăta cu totul diferit. Oricum, pentru a vedea cum ar arăta fără, nu este necesară decât o plimbare la câteva zeci de km depărtare de orice oraș.

În timp ce în Las Vegas, la CES 2016, au fost lansate unele dintre cele mai avansate tehnologii pentru consumatori din lume precum gadgeturi de ultimă generație, telefoane și aplicații care controlează funcțiile automobilelor și caselor, drone care redau wi-fi oriunde în lume din aer, ori imprimante 3D foarte avansate, încă sunt multe locuri în lume în care nu există nici măcar radio-uri.

Un accent tot mai mare se pune pe transportul sustenabil și sigur, incluzând tehnologii noi pentru reducerea emisiilor și mașini electrice cu un timp de încărcare redus la zeci de minute până la o autonomie de sute și, de ce nu, mii de km.

Vă invităm să vedeți, în exclusivitate pe Easy Engineering TV, documentarul realizat de noi despre cel mai mare târg din domeniul construcțiilor din Orientul Mijlociu: The Big 5 din Dubai, în care veți putea afla despre uimitoarele proiecte de construcții care au fost realizate în…deșert!

În jurul nostru există o mulțime de comori ascunse care sunt ușor trecute cu vederea. Precum “nu tot ce strălucește este un diamant” căutarea lor implică riscuri. Să pășești în necunoscut niciodată nu e plăcut și nici confortabil, dar într-un final adrenalina se transformă, ca printr-o alchimie necunoscută, în curaj.

 

Cu bine,

Editor Șef

Ciprian Rotaru