ACTIUNE SI REACTIUNE

Trăim într-o lume bazata pe acțiuni, pe efort, pe strategii, dar toate au la bază principiul cauză-efect, adică o mecanicitate vastă în care te poți pierde dacă nu ești atent. Totul în jurul nostru reacționează mecanic la acțiunile noastre, oricare ar fi acestea. Similar cu un mare panou de comandă în care apăsam butoane în continuu, doar că majoritatea sunt butoane necunoscute care au efecte diferite în funcție de circumstanțe. Învățăm în funcție de efectele produse și bineînțeles putem apăsa mai multe butoane în același timp pentru alte efecte. Există practic un număr infinit de opțiuni. Întrebarea este de unde provin aceste butoane?

Totul se întâmplă cu un motiv, iar de obicei acesta reprezintă o decizie sau o acțiune din trecut. Există teorii care afirmă că nimic nu se întâmpla aleator și că totul este predefinit. Exact ca un disc de pick-up toată informația este deja scrisă, discul este complet, iar noi doar citim informația.

Luna aceasta a marcat ieșirea sondei Voyager 2 din sistemul nostru solar. Sonda a fost lansată în spațiu în anii 70 de către NASA, reprezentând a doua sondă care a ieșit în spațiul interstelar, dincolo de heliosferă, adică bula protectoare a sistemului solar, formată de radiațiile Soarelui. După aproape 40 ani de călătorie pentru a ieși doar din sistemul nostru solar, ne putem da seama de imensele distanțe din univers. Aceasta este o distanță nesemnificativă la nivel de distanțe obiective interplanetare care face un drum până la munte de sărbători să pară practic o vacanță.

Iată că mai este puțin și se mai sfârșește încă un an. Oare cum va fi noul an și ce va aduce 2020? Simplu, daca o acțiune atrage automat o reacțiune, atunci 2020 va fi reacțiunea lui 2019.

 

Cu bine,

Editor Șef

Ciprian Rotaru