WACKER NEUSON UNIVERSE

Crearea unui univers Wacker Neuson palpabil pentru clienţi şi reprezentanţi – acesta a fost obiectivul evenimentului „Wacker Neuson Universe“. Într-o balastieră de lângă München, Wacker Neuson a prezentat în Septembrie 2015 noutățile şi inovaţiile, care au putut fi testate la faţa locului. Au fost prezentate noua generație de excavatoare de 6 până la 10 tone, plăcile vibratoare inovatoare, noile vibratoare interne pentru compactarea betonului sau seria de zero emisii.

Sub titlul „Wacker Neuson Universe“ au fost invitaţi clienţii, dar şi reprezentanţii din toată Europa și nu numai pentru a cunoaşte şi a simți aceste soluţii noi. În acest scop a fost construit un circuit de testare, într-o balastieră de lângă München. La stațiile de amplificare au fost prezentate informații pentru formarea unei impresii personale cu privire la puterea, versatilitatea şi avantajele oferite de utilajele Wacker Neuson.

„Contactul direct şi personal cu clienţii noştri, dar şi posibilitatea de a experimenta exclusiv fiabilitatea şi performanţa produselor mărcii noastre – aceasta a fost ideea, care a stat în spatele ‚Wacker Neuson Universe‘“, declară Cem Peksaglam, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Wacker Neuson SE. „Pe parcursul evenimentelor, vizitatorii au avut posibilitatea de a cunoaşte întreaga paletă de servicii a mărcii Wacker Neuson. Acestea includ pe lângă inovațiile de produs şi oferirea unor palete complexe de servicii.“

Noutăţile dintr-o privire

Seria de zero emisii reprezintă principiile de protecţie deosebită a operatorilor şi a mediului, fără un rabat de calitate la performanţă. Acestea includ un mai compactor cu acumulator, un excavator dual power, roabe motorizate electrice, precum şi o roabă motorizată electrică cu şenile. Prin intermediul acestei serii, Wacker Neuson oferă clienţilor săi posibilitatea de a efectua numeroase etape de lucru complet fără emisii, fiind primul producător care se poziționează în acest segment. Lipsa de emisii reprezintă un câştig la efectuarea lucrărilor în interior, de exemplu în sere, la renovarea clădirilor sau în parcări supraetajate, precum şi în spaţiile cu o ventilaţie insuficientă.

wacker neuson text 1

Sub motto-ul „Nemărginit în putere, economic în consum“ Wacker Neuson a prezentat patru noi modele de excavatoare din clasele de 6 până la 10 tone. Modelele ET65, ET90, EW65 şi EW100 punctează în special la capitolul productivitate: cu o economie de carburant de până la 20 la sută obţineţi o creştere a puterii de până la 30 de procente. Alte puncte favorabile ale noilor utilaje sunt vizibilitatea excelentă asupra întregii zone de lucru, care contribuie la creşterea securităţii. Suplimentar, modul constructiv compact asigură o uşurinţă crescută de intrare şi de ieşire din maşină, simplificând în acelaşi timp şi transportul. Pentru toate modelele de excavatoare poate fi comandat un braţ reglabil opţional, care să asigure un plus în ceea ce priveşte raza de acţiune. Spaţiul interior al cabinei a fost reproiectat complet şi a fost transformat într-un spaţiu confortabil prin dotarea modernă şi generoasă.

Prin intermediul plăcilor vibratoare telecomandate şi a unei serii complete de plăci reversibile cu cel mai mic nivel de vibraţii asupra mâinilor şi încheieturilor, Wacker Neuson oferă cele mai confortabile şi economice maşini de pe piaţă, la ora actuală. Noile modele DPU80 şi DPU110 – disponibile opţional cu telecomandă sau mâner – sunt disponibile de la sfârşitul anului. Suplimentar, Wacker Neuson îşi prezintă primele combinaţii de mai multe rulouri compactoare tractate simultan RC50 şi RC70 din clasele de 5 şi 7 tone. Ele conving prin capacitatea ridicată de compactare şi o manevrabilitate excelentă. De asemenea noi sunt Valţul pentru canal RTx reproiectat, care este disponibil acum şi cu sistemul de control al compactării Compatec, precum şi compactorul RD7, care a fost reproiectat complet şi este oferit acum cu o capacitate de compactare mai mare, o manevrabilitate îmbunătățită şi zone de service mai accesibile.

wacker neuson text2

Şase noi încărcătoare telescopice cu înălţimi de stivuire de şapte până la nouă metri şi o sarcină utilă de 5,5 tone se evidenţiază prin performanţa, robusteţea şi durabilitatea lor. Noile modele au fost proiectate pentru lucrările deosebit de pretenţioase şi rezolvă fără problema şi lucrările legate de substrat. Prin intermediul paletei de 9 încărcătoare telescopice, Wacker Neuson oferă utilajul potrivit pentru orice cerinţă, având înălţimi de stivuire de la patru, până la nouă metri. Securitatea şi eficienţa sunt asigurate de sistemul fiabil de asistare al şoferului Vertical Lift System (VLS), care permite coborârea uniformă şi rapidă a braţului telescopic, având în acelaşi timp o mişcare parţial automatizată de extindere sau retractare telescopică. Mişcarea aproape verticală are ca efect evitarea deplasărilor momentelor de sarcină pe lungimea utilajului, fapt ce asigură creşterea stabilităţii.

De asemenea nou este vibratorul intern pentru compactarea betonului, din seriile IEC şi IE – cu sau fără convertizor – care se evidențiază prin performanță, robustețe şi prin uşurinţa de utilizare crescută, având şi un raport calitate-preț foarte bun. Prin intermediul celor trei diametre ale capetelor de vibrare, de 38, 45 şi 58 milimetri, precum şi printr-o lungime a furtunului de protecţie de până la 10 metri, toate lucrările standard din domeniul construcțiilor pot fi executate rapid şi simplu. Nou este şi sistemul modular de vibratoare interne HMS, care poate fi configurat individual cu arbori flexibili, capete de vibrare şi motoare diferite, oferind în acest mod o flexibilitate crescută.

wacker neuson text3

Roabele motorizate DW60, DW90 şi DW100 cu o sarcină utilă de 6 până la 10 tone asigură un plus de performanţă, securitate şi confort – chiar şi pe teren dificil. Sistemul de acţionare hidrostatic al tuturor modelelor asigură o comandă precisă şi sigură utilajelor. Costurile reduse de exploatare ale acestor modele, care pot fi echipate cu diferite tipuri de bene, le fac atrăgătoare şi pentru utilizarea în parcurile de închirieri. În unele ţări înlocuiesc cu succes micile camioane de şantier şi punctează în acest context prin manevrabilitatea lor pe teren.

Pe lângă testele de produs, în prim plan s-a aflat şi schimbul de opinii cu clienţii, precum şi senzaţia oferită de evenimentul ‚Wacker Neuson Universe‘ în ansamblu. Wacker Neuson a avut posibilitatea de a evidenţia în acest context cât de complexă este paleta de produse a mărcii.

Evenimentul a subliniat ce reprezintă marca Wacker Neuson: all it takes!