Ciprian Rotaru, Bogdan Mustăţea, Mircea Peleanu

 

Volvo Utilaje pentru Construcţii reprezintă una dintre cele mai longevive companii din această industrie cu o istorie care datează încă din anii 1850. În momentul de faţă este unul dintre cei mai mari producători mondiali de utilaje pentru construcţii şi de soluţii complete pentru transport având chiar şi o componentă de sisteme pentru aplicaţii maritime sau aero-spaţiale.

Volvo România – Utilaje pentru Construcţii şi-a început activitatea în anul 2007, prin continuarea distribuţiei făcută anterior de un dealer privat. În momentul în care Volvo a decis să se implice activ în piaţa românească, a introdus şi întregul sau set de valori: „Calitatea, siguranţa şi grija faţă de mediu”, în alte cuvinte posibilitatea de a oferi utilaje de moderne dar şi toate serviciile conexe necesare.

Gama oferită în momentul actual este completă, pornind de la camioane articulate, încărcătoare pe pneuri, excavatoare pe pneuri sau pe şenile, autogredere, excavatoare, utilaje pentru aplicaţii de demolare sau reciclare până la utilaje pentru construcţia şi reparaţia drumurilor: compactoare, freze de asfalt sau finisoare de asfalt.

Noile mini-încărcătoare rigide

În luna Aprilie, Volvo a lansat o gama nouă de utilaje – mini-încărcătoarele rigide, într-un eveniment desfăşurat la sediul companiei din Otopeni. Motivul principal pentru crearea acestei game l-a reprezentat popularitatea pe care o au aceste utilaje în întreaga lume şi bineînţeles în România.

Mini-încărcătoarele rigide reprezintă practic al doilea produs ca volum de vânzări după buldo-excavatoare.

În decursul anului se va repeta acest tip de eveniment şi în alte locaţii din ţară. De asemenea, va fi organizată şi o demonstraţie într-un şantier real, la care vor participa exclusiv utilaje din topul gamei Volvo, care vor fi supuse unor aplicaţii foarte dure. Se doreşte expunerea calităţilor de rezistenţă a utilajelor, deoarece la prima vedere toate utilajele se asemănă, iar atunci când se lucrează în şantiere obişnuite diferenţele nu sunt mari. În schimb, prin supunerea la sarcini extreme, diferenţele vor fi notabile.

„Nu am mai organizat demult un astfel de eveniment, ţinând cont de contextul economic de până acum. În momentul de faţă piaţa este foarte mică dar relativ stabilă. Am avut un feed-back extraordinar de la toţi cei care au participat la eveniment. Ne aşteptăm să vindem în jur de 10 unităţi până la sfârşitul anului 2013” declară domnul Marian Nedelcu, Key Account Manager, Volvo Romania SRL – Utilaje pentru Construcţii.

Una dintre caracteristicile principale ale utilajelor Volvo este inovaţia, putându-se observa şi în construcţia acestor mini-încărcătoare, datorită faptului că s-a renunţat la sistemul clasic cu două braţe pentru ridicarea ataşamentelor. Acum există doar un singur braţ pe partea dreaptă a maşinii. Acest lucru schimbă dramatic modul de utilizare al utilajului, permiţând un acces în cabină fără riscuri, întreţinerea şi accesul la părţile importante este astfel facilitat iar confortul îmbunătăţit.

Cabina operatorului este cu 35% mai mare comparativ cu utilajele din clasa sa. De asemenea, a crescut dramatic şi siguranţa în exploatare, deoarece vizibilitatea operatorului a fost cu mult îmbunătăţită.

Mini-încărcătoarele rigide sunt foarte agile, rezistente şi în acelaşi timp versatile, putând executa o multitudine de aplicaţii precum: săpare, încărcarea materialelor, frezarea asfaltului, compactare, etc. Toate acestea vin însoţite de o hidraulică de calitate, motoare puternice şi o gamă de peste 30 de ataşamente originale.

 

www.volvoce.ro