In ultimele doua decenii, dispozitivele hidraulice de indoit tevi din otel marca RIDGID au reprezentat alegerea profesionistilor din constructii, rafinarii, industrie petroliera si extractiva a gazelor naturale. Insa, pentru ca s-a urmarit mereu atat imbunatatirea performantelor ansamblului hidraulic, cat si cresterea eficientei pe durata operarii echipamentului, in anul 2012 s-a lansat o noua generatie a acestor echipamente.

De ce avem nevoie de un dispozitiv de indoit tevi din otel?
1. Indoirea tevilor de otel la rece este metoda cea mai eficienta din punct de vedere al vitezei, cat si al costurilor implicate in achizitionarea masinilor.
2. Aceste dispozitive se folosesc la pregatirea tevilor pentru instalatii sanitare si termice, de prevenire a incendiilor sau de transport a gazelor naturale.
3. De asemenea, in domeniul industrial exista aplicatii unde este necesara indoirea tevilor din otel carbon la 90º, cum ar fi cazanele pe aburi si instalatiile aferente, pregatirea tuburilor din schimbatoarele de caldura sau a celor din compresoarele de gaze naturale.
4. In majoritatea proiectelor de infrastructura, cum ar fi constructia de poduri, scari metalice sau structuri metalice, s-au folosit de-a lungul ultimelor decenii dispozitivele de indoit conducte marca RIDGID.

Principalele imbunatatiri fata de generatia precedenta sunt:

Durata de viata a pistonului a fost prelungita prin introducerea unei garnituri speciale care previne ca uleiul sa se prelinga din cilindru chiar si in timpul celor mai grele operatiuni; astfel, timpul de lucru intre revizii este mult prelungit.

Echipamentul este deservit de un singur circuit hidraulic cu arc pentru returul pistonului; aceasta solutie ajuta la un mai bun control al ciclului de indoire.

Noua generatie este prevazuta cu trei roti rezistente care asigura o manevrabilitate sporita.

Noul ansamblu hidraulic dezvolta o presiune de 450 bari.

Designul manerului a fost modificat: acesta este mai lung si capatul este imbracat intr-un manson cauciucat, care asigura o priza buna in timpul operarii. De asemenea, aceasta inovatie are impact si asupra duratei de viata a echipamentului.

La fiecare apasare a manerului, cilindrul inainteaza mai mult ca la precedentul model, usurand astfel munca operatorului.

Echipamentul se poate livra si cu un tripod cu un design imbunatatit, care asigura o mai buna stabilitate si modelului electric.

Utilizari practice
DA: Dispozitivele hidraulice de indoit tevi cu falca basculanta sunt destinate indoirii tevilor din otel carbon cu grosimea peretelui de minim 2,2mm si maxim 4mm.
NU: Acest procedeu de indoire nu este recomandat pentru tevile din otel inox cu pereti subtiri sau pentru tevile destinate instalatiilor de prevenire a incendiilor Schedule 10.

BONUS: Noua gama se livreaza in cutie rezistenta din lemn, care contine dispozitivul hidraulic de indoit tevi cu falca basculanta, formele standard pentru tevi de gaz, ghidajele laterale si un set de roti.