TOTAL ROMANIA ANIVERSEAZA 10 ANI DE ACTIVITATE

TOTAL aniversează 10 ani de activitate în România, timp în care a transformat unitatea de producție de la Cristian – Brașov într-o fabrică ultramodernă, unde se obțin lubrifianți de înaltă tehnologie, unsori și produse speciale. Parte a grupului internațional TOTAL, fabrica din România acoperă circa 800 de referințe din totalul de 3.000 ale Grupului, având o capacitate de producție (blending) de 30.000 de tone lubrifianți/an/schimb și 2.200 de tone unsori/an. În plus, TOTAL România deține unul dintre cele mai performante laboratoare de testare și analize fizico-chimice pentru lubrifianți și produse speciale din țară.

Pe lângă activitățile de producție și testare, Total România comercializează o gamă completă de produse destinate unei platforme variate de activități: auto, moto, agricultură, transport, lucrări publice, industrie, transport maritim și fluvial. La fabrica de la Cristian, TOTAL produce lubrifianții de prima umplere pentru uzina DACIA de la Mioveni (lubrifianți de motor și lubrifianți de transmisie).

Producția la standardele Grupului, produsele de înaltă tehnologie, proximitatea față de clienți – prin asistență de specialitate și soluții personalizate – și evoluția vânzărilor – dublarea volumului de vânzări a produselor corporate în ultimii 4 ani – sunt toate elemente care contribuie la poziționarea TOTAL Romania ca referință pe piaţa internă de profil.

total text

Investițiile în modernizarea fabricii de la Cristian demonstrează poziţionarea strategică a Grupului TOTAL în regiune, asigurând o capacitate de producție suplimentară în Europa Centrală și de Est, care să susțină dezvoltarea grupului în regiune și să aducă producția mai aproape de clienții săi. Peste 50% din producția anuală de la fabrica Total de la Cristian este exportată, acoperind 15 țări din regiune.

Grupul TOTAL investește anual circa 50 de milioane de euro în Centrele de Cercetare și Dezvoltare. Fabrica de la Cristian devine un model în materie de produse de înaltă tehnologie, performanță, siguranță și securitate în muncă, precum și un exemplu de atitudine responsabilă faţă de mediu pentru că se bazează pe experiența consolidată a echipei și pe integrarea constantă a modelelor şi tehnicilor de lucru și de producție rezultate din activitățile de cercetare și dezvoltare ale Grupului. În 10 ani de activitate, la fabrica de la Cristian nu a fost înregistrat niciun accident de muncă.

Printre participanții la evenimentul aniversar desfășurat pe 30 septembrie 2015 la sediul fabricii de la Cristian, au fost François Saint – Paul, Ambasadorul Franței în România; Mihai Mohaci, Prefectul Județului Brașov; Dragoş Serafim, Primarul localității Cristian, jud. Braşov, Philippe Charleux, Vice-președinte Lubricant Global Business Division, Jean-Louis Bonenfant, Vice-președinte pentru Europa de Nord, Centrală și de Est și regiunea CSI, Franck Haettel, Director General Total România și Flavio Almeida, Director Achiziții, Groupe Renault Roumanie.