TITAN TOOL POMPE AIRLESS PROFESIONALE

John Geberth a înființat compania Titan Tool în propriul său garaj din orașul New Jersey, SUA. Obiectivul principal a fost acela de a produce și dezvolta pompe pentru zugrăvit și vopsit airless. S-a demonstrat că se pot acoperi suprafețe mai mari într-un timp foarte scurt, iar, odată cu trecerea timpului, cererea a fost din ce în ce mai mare. Titan Tool a dezvoltat un nou tip de duză de vopsire, aceasta fiind mai durabilă și în acelaşi timp mai eficientă. Pentru această realizare, Guvernul Statelor Unite i-a acordat inventatorului un patent de invenție. Datorită succesului avut, Gerberth a fost motivat să dezvolte o nouă pompă airless cu un design mai elegant, dar și mult mai practic. La vremea respectivă, pompa LX-8 a fost realizată atât de bine încât a rămas neschimbată pentru mai bine de 20 de ani.

Următoarea realizare a fost în anul 1986, când a lansat o nouă pompă airless portabilă de mici dimensiuni la un cost foarte redus. Pentru că piața era dominată de pompe mari, nimeni nu a luat în serios, la acea perioadă, echipamentul produs de compania lui Geberth, dar, cu toate acestea, timp de 20 de ani, pompa airless Titan 440 a fost una dintre cele mai bine vândute din SUA.

În anul 1991, Gerberth s-a hotărât să se retragă din afaceri și a vândut compania Titan Tool unui grup partener. În următorii ani, compania și-a schimbat de mai multe ori administratorii, ajungând în anul 1999 să fie cumpărată de Wagner Holdings în parteneriat cu Speedflo.

În prezent Wagner are o experiență de peste 60 de ani în fabricarea și comercializarea pompelor airless, echipamentelor și accesoriilor destinate atât pentru segmentul professional, cât și pentru cel casnic.

Ca și răspândire, Wagner are sedii reprezentante în peste 70 de țări cu 21 de sedii de producție și 10 sedii destinate departametelor commercial/financiar, dar și service.

Pompa airless Titan Performance

În această gamă sunt prezente şase produse dotate cu motoare electrice, cu capacități cuprinse între 1 CP și 3 CP. La trei dintre aceste modele pot lucra simultan două persoane, pistoalele conectate având duze cu mărimi diferite.

Greutatea acestor echipamente pornește de la 15 kg, iar echipamentul de top are 44 de kg şi este dotat cu roți pentru transport. De asemenea, echipamentele vin standard cu 15 m de furtun și un pistol LX80 ce are inclus un sistem de filtrare în mâner și o duză tip 517. Opțional se poate adăuga un tambur pentru cablu electric, dar și un recipient pentru var sau vopsea.

Datorită motorului fără perii și a filtrului, echipamentele din gama Performance au o viață foarte lungă deoarece pot fi curățate ușor, iar presiunea se reglează electronic. Modelul Performance 1650e are suplimentar un display digital ce afișează cantitatea de material utilizat, timpul de funcționare și trei martori pentru nivelul minim de vopsea, voltajul cu tensiune mică și martorul motor.

Pompa airless PowrTwin

PowrTwin este disponibilă în şase modele, dotate cu motor cu combustie internă prin scânteie, trei dintre aceste modele fiind disponibile și în variante cu monitorizare electrică. Debitul motorului pe benzină pornește de la 5,7 l/min și ajunge până la 12 l/min. Varianta cu motorizare electrică are capacitatea de 4,81 l/min și ajunge până la 11.85 l/min.

Comparativ cu gama Performance, echipamentele PowrTwin au o greutate mai mare, ce pornește de la 59 kg, iar pentru vârful de gamă ajungând la 85 kg. Sunt dotate cu roți pneumatice și cu mânere pentru ridicat. Răcirea motorului Honda, ce are o capacităţi pornind de la 126 cmc până la 270 cmc, se face cu ajutorul unui ventilator de mare capacitate.

Toate echipamentele PowrTwin permit folosirea simultan a două pistoale. Modelul 6900 Plus permite utilizarea chiar a trei pistoale simultan, acestea putând aplica materiale precum vopsea sau mortar în straturi foarte de groase. Controlul presiunii se realizează printr-un sistem numit ”Accutrol”care permite reglarea cu o acuratețe între 30 și 250 bar. Sistemul nu are componente electronice și nu necesită întreținere.

Echipamente pentru trasat marcaje PowrLiner

Aceste echipamente sunt ideale pentru trasat marcaje pe asfalt dar şi pe terenuri sportive. Sunt disponibile trei modele cu motorizare pe benzină dintre care PL550 şi PL850 sunt dotate cu motoare de 37,7 cmc iar PL 2850 are capacitate de 126 cmc.

Roata din faţă la modelul PL550 este blocată, astfel se poate trasa o linie perfect dreaptă, iar la modelele PL850 şi PL2850 se poate debloca pentru o manevrabilitate marită, având şi o greutate mai mare.

Tot la capitolul manevrabilitate, echipamentele au mânerele rabatabile sau ajustabile pe înalțime, pentru ca operatorii să lucreze în condiții de confort sporit.

Echipamentele PowrLiner lucrează la o presiune de 207 respectiv 227 bar având un debit de 1 respectiv 3 l/min și lucrează la presiuni de 207 bar, 3.000 PSI (modelele PL 550 și PL 850) iar modelul PL 2850 are capacitatea de 227 bar si 3300 PSI.

Compania Italia Star Srl a fost înfiinţată în anul 1996, devenind, de-a lungul timpului, unul dintre cei mai importanţi jucători în piaţa utilajelor pentru acces la înălţime pe bază de cremalieră, respectiv platforme auto-ridicătoare şi macarale turn din România. Compania are două divizii principale, una de utilaje de acces: macarale turn, auto-ridicătoare, lifturi de şantier pentru marfă sau persoane, platforme auto-ridicătoare pe bază de cremalieră şi pe cablu, iar a doua divizie, este compusă din utilaje de mică mecanizare pentru construcţii, sisteme de pompare a materialelor de construcţii şi o gamă largă de generatoare. Importul, întreținerea și service-ul în România pentru marca Titan Tool este asigurat de compania Italia Star Com Due SRL, începând cu luna septembrie 2013.

 Autori: Raluca Pașcan

           Daniela Rădeanu

Italiastar Com Due SRL

Autostrada Bucuresti-Pitesti Km.13,2

Loc.Chiajna – Ilfov

TEL. 021.433.03.27

FAX. 021.433.03.26

info@italiastar.ro; www.italiastar.ro