TASSULLO BIO-E MATERIALE DE CONSTRUCTII PENTRU CLADIRI VERZI

În trecut, clădirile verzi au constituit mai degrabă un interes pentru activiştii mediului. Astăzi, luând în considerare preţurile tot mai mari pentru energie dar şi grija privind degradarea mediului în care trăim, populaţia a devenit tot mai conştientă de problema scăderii calităţii aerului din natură şi implicit din casă, cauzată de unele substanţe chimice toxice, aflate în compoziţia materialelor de construcţii sau a mobilierului. De multe ori, aceste chimicale sunt responsabile de îmbolnăvirea de astm sau alte probleme respiratorii mai grave.

Având în vedere toate acestea, la nivel european şi mondial au apărut mai multe organizaţii al căror scop este de a transforma industria construcţiilor din una poluantă într-una preocupată de sustenabilitate şi sănătate. Astfel, Consiliul Clădirilor Verzi, cu peste 90 de state membre – printre care şi România – a elaborat un program de certificare a clădirilor verzi, denumit LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). De asemenea, în urma Protocolului de la Kyōto, a fost elaborată în anul 2002 o nouă metodă de certificare energetică a edificiilor, licenţiată în Uniunea Europeană sub denumirea de CasaClima (KlimaHaus).

Compania Tassullo, a cărei filozofie conţine concepte de bunăstare şi responsabilitate faţă de om şi mediu, este preocupată în continuu de cercetare şi producerea unor materiale de construcţii conform normelor bio-edilitare.

În acest sens a fost creată linia de materiale BIO-E Calcebenessere. Aceasta include o gamă completă de lianţi, mortare, tencuieli, şape, adezivi şi izolaţii produse pe baza varului hidraulic natural care este extras de peste un secol din Munţii Dolomiţi.

Locuinţa noastră este o structura vie ce are un rol foarte important în a ne proteja, de a lăsa corpul să respire şi de a-i permite să trăiască într-un mediu natural şi sănătos. Produsele BIO-E sunt pure, fără aditivi, pentru a respecta sănătatea şi mediul. Materialele din gama BIO-E sunt în întregime naturale şi permeabile la vapori. Garanţia calităţii produselor Tassullo este oferită de certificările LEED şi WCasaClima, privind sustenabilitatea ambientală.

Tassullo este partener în ambiţiosul proiect ecoBiblioteca, demarat de ROGBC – filiala din România a Consiliului Clădirilor Verzi . Astfel, materialele BIO-E sunt folosite pentru construcţia unei clădiri de utilitate publică în comuna Cacica, unică în România şi chiar în Europa în ceea ce priveşte sustenabilitatea. Construcţia clădirii urmează să se definitiveze în decursul acestui an.

“Tassullo a dezvoltat o gamă de produse BIO, pentru a oferi casei o natură mai bună, pentru a proteja şi respecta mediul înconjurător, dar mai presus de toate, pentru a proteja omul şi a-i oferi un ambient sănătos. Linia “BIO-E” reprezintă o gamă de produse BIO care acoperă, practic, fiecare cerinţă a unei construcţii aflată în faza de finisare sau consolidare. Linia “BIO-E” este formată din lianţi (var hidraulic natural, var hidratat), mortare de zidărie şi mortare de consolidare, tencuieli manuale şi mecanizate, tencuieli fine şi finisaje minerale, şape brute şi şape de umplere, adezivi pentru placări ceramice şi sisteme de izolaţie termică pe bază de plută naturală”, a declarat Cezar Margine, Responsabil Marketing Tassullo.