Deciziile tehnice şi stilistice pentru actuala refacere sunt responabilitatea firmei de construcţii S.C DACONS SRL coordonată de arh. Tiberiu Trenea. Restaurarea se află în curs de executare şi constă în curăţarea pietrei, completarea cu chit a părţilor lipsă de piatră şi protecţia cu lac. “Am ales produsele Tassullo:  Novapietra N – pentru curăţarea suprafeţelor, TD Stone Ripristino, TD Stone Riffinitura – pentru refacerea pietrei şi Lithos – tratamentul protectiv pentru piatră, deoarece au o calitate ridicată. În plus, la intervenţia din 2007 am avut o colaborare foarte bună cu această companie. Avem în plan continuarea restaurării ornamentelor de piatră exterioare în limita fondurilor de care vom dispune”, a declarat arh. Tiberiu Trenea.

Deasemenea, în anii precedenţi au mai fost executate o serie de lucrări care au vizat curaţarea cărămizii, afectată de lichenii care au pătruns în structura pietrei. Pentru lucrarea desfăşurată pe o suprafaţă de  aproximativ 5.000 mp s-au folosit materialele Nova Pietra Bio şi Nova Pietra A, tratamente de curăţare a pietrei afectate de murdărie de natură organică şi anorganică, apărute datorită smogului, funinginei, ruginei, muşchilor, lichenilor, algelor sau a mucegaiurilor şi bacteriilor responsabile de biodegradarea ornamentelor de construcţie sau arhitectonice fără a ataca suprafaţa.

Au fost  executate reparaţii ale tencuielii, operaţiune la care s-a folosit T-Last, un sistem anti-igrasie utilizat pentru însănătoşirea oricărui tip de zidărie, nouă sau veche, cu probleme de umezeală şi săruri minerale. Produsul prezintă calităţi deosebite de absorţie capilară a apei şi nu are reacţii chimice în contactul cu sărurile. “În execuţie nu ne-am confruntat cu probleme, mai dificil a fost până când am găsit soluţia cea mai potrivită. Am fost foarte mulţumiţi de calitatea curăţării şi a reparaţiei. Valoarea totală a acestei investiţii  s-a ridicat la 20 de mii de euro”, a declarat arh. T. Trenea.

 

[h1 type=”1″ ]TLAST-100 – TENCUIALÃ MACROPOROASÃ[/h1]

Sistemul Anti-Igrasie TLast-100 reprezintă un ciclu dezumidificant macroporos recomandat la însănătoşirea oricărui tip de zidărie, nouă sau veche, cu probleme de umezeală şi săruri minerale. Produsele seriei TLast-100 prezintă calităţi deosebite de absorţie capilară a apei şi nu au reacţii chimice în contactul cu sărurile.

Sistemul este format dintr-o soluţie de tratament împotriva sărurilor, un glet gros de nivelare, o tencuială macroporoasă pe bază de oxid de calciu natural şi alte substanţe inerte. În cazul tencuielilor normale, apa – bogată în săruri – tinde să iasă la suprafaţă prin intermediul vaselor capilare ale zidului. În momentul evaporării, în microporii tencuielii rămân particule minuscule de săruri minerale care se cristalizează, cresc în volum şi produc crăpături în tencuială. Tencuiala macroporoasă din seria Anti-Igrasie TLast-100 dă voie apei să se evapore, în acest fel microcristalele de săruri nu deteriorează zidul.

About The Author