Primii 20 de profesionişti tăietori de lemne americani au concurat la Pigeon Forge – SUA, în datele de 7-9 iunie pentru marele premiu acordat de Stihl Timbersports, concurs prezentat de Ram Trucks. Matt Cogar, de 26 ani, şi-a câştigat titlul de campion şi în acelaşi timp de cel mai tânăr câştigător al acestui premiu din istoria concursului, care are o tradiţie de aproximativ 30 de ani. Cogar a bătut sute tăietori profesionişti din întreaga ţară pentru drepturi de laudă şi de a reprezenta Statele Unite la Campionatul Mondial care va avea loc în Germania la Stuttgart, între 25-26 Octombrie, unde va înfrunta cei mai buni concurenţi din întreaga lume. Pentru victoria sa Cogar a fost premiat, de asemenea, cu un camion nou Ram 1500.

„Sunt extrem de mulţumit şi încântat să câştig acest campionat şi totodată de a avea posibilitatea de a reprezenta SUA în Germania” a declarat Cogar. „Este un sentiment incredibil să ştiu că munca mea a dat roade şi aş dori să le mulţumesc tuturor care m-au sprijinit în acest sport minunat” a continuat Cogar.

În cadrul Campionatului Universitar, Ben Hansen de la Universitatea Wisconsin-Stevens Point a câştigat, după ce a terminat în primii trei pentru fiecare din cele patru discipline.

About The Author