Italia Star Com Due SRL este unul dintre liderii din România pentru platforme autoridicătoare pe cremalieră și lifturi de șantier, deținând o flotă de peste 200 de utilaje. Din oferta companiei mai fac parte și nacele suspendate pe cablu, macarale turn și automontante, mașini de tencuit, mașini de pompat și aplicat diverse tipuri de materiale, utilaje de compactare, utilaje de mică mecanizare ș.a.m.d.

Compania produce nacele StarLift din iulie 2012, echipamentele fiind concepute de o echipă de ingineri italieni și asamblate în România, în conformitate cu normele Comisiei Europene și autorizat ISCIR. Echipa tehnică lucrează în permanență la îmbunătățirea calității echipamentelor și monitorizează cu atenție toate șantierele unde utilajele sunt operaționale, pentru a raspunde cu promptitudine oricărui tip de solicitări.

Înainte de a fi propuse spre vânzare sau închiriere, nacelele sunt supuse unor teste interne riguroase, acestea fiind în conformitate cu directiva 42/2006. De asemenea, nacelele sunt verificate și de organismul de certificare și testare ICECON, conform raportului de încercare nr. 1205188 din 25/05/2012. Acestea garantează calitatea pe care orice constructor o solicită iar pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, în cazul în care varianta cumpărării reprezintă un efort prea mare, Italia Star închiriază utilajele și echipamentele la prețuri avantajoase, urmând ca, în cazul în care, se dorește achiziționarea ulterioară, beneficiarul să-și poată recupera parțial chiria achitată.

După fiecare perioadă de închiriere, toate utilajele sunt verificate, curățate și pregătite pentru un nou beneficiar. Compania oferă servicii complete de consultanță pentru amplasare, transport, montaj, service, mentenanță și autorizare CNCIR.

În cazul în care nacelele se defectează, compania dispune de un departament de service ce poate efectua orice tip de reparații. Timpul de intervenție este de 2-3 ore de la solicitare – pentru Bucuresti-Ilfov și de maxim 24 de ore pentru restul țării.

 

Utilizări ale nacelelor

Nacelele sunt utilizate pentru instalarea și demontarea rapidă pe o gamă largă de clădiri. Componentele modulare ale platformei permit montaje cu lățimi variabile, de la 2 la 10 m. Platforma poate fi montată pe semirotund și există posibilitatea de montare a unor extensii laterale.

Cu ajutorul nacelelor, operatorii lucrează în poziții optime, ceea ce duce la o creștere a vitezei de execuție. Au o viteză mare de deplasare – până la 10 m/min, atât la urcare cât și la coborâre, garantată de moto-reductoare.

Platformele suspendate pe cabluri de la Star Lift sunt ideale pentru lucrările de spălare a geamurilor, transport de persoane și / sau marfă, orice altă lucrare la exteriorul clădirii.

Nacelele reprezintă o soluție ideală pentru clădirile ce nu permit montarea sistemelor de ancorare, cum sunt cele care au toată fațada din sticlă sau în cazurile în care clientul dorește un impact vizual cât mai mic.

Un alt avantaj este că platforma poate fi operată de o singură persoană pentru toată înălțimea clădirii, de la panoul de control aflat pe platformă. În plus, pentru mutarea în lateral, nu este nevoie de niciun utilaj, contragreutățile au o masa de 25 kilograme fiecare și pot fi mutate manual.

Caracteristici

Ca și structură, platforma suspendată este compusă din:

• Platformă de lucru ce are structură de oțel;

• Mecanism de ridicare;

• Mecanism de suspendare;

• Sistem de siguranță.

 

Dimensiunea platformei pornește de la 2 m lungime, cântărește 325 kg iar sarcina maximă de lucru este de 850 kg. În funcție de necesitate, platforma poate avea până la 10 m lungime, caz în care aceasta cântărește cu tot cu mecanismul de suspendare 725 kg iar sarcina maximă de lucru este de 650 de kg.

 

Structura nacelelor

Platforma de lucru are structură de oțel – podina și balustrada, mecanismul de ridicare este montat pe platformă și se compune din două motoare electrice și tablou de automatizare și – foarte important – are în dotare un dublu sistem de siguranță, patru cabluri longitudinale – dintre care două pentru siguranța și două de lucru, sistem de suspendare cu structura din oțel, contragreutăți.

Contragreutățile sunt formate din beton ce a fost turnat într-o carcasă de metal cu mânere de susținere. Acestea pot fi ridicate cu ascensorul interior al clădirii, fiind manipulate manual. Amplasare se face conform unei formule de calcul, la o anumită distanță de stâlpul de susținere al nacelei iar cantitatea acesteia este influențată de greutatea platformei și a sarcinii de lucru.

Echiparea standard a platformei permite o înălțime de lucru de 120 m dar se poate echipa cu un nou set de cabluri, cu o grosime mai mare pentru a-i mări raza de acțiune. Opțional, la cererea clientului, platforma de lucru poate fi construită din aluminiu și poate avea diferite forme (unghiuri), în funcție de suprafața pe care se dorește a se monta / utiliza.

 

Cine utilizează nacelele

În prezent, nacelele StarLift sunt utilizate de:

• Concelex – pentru reabilitarea sistemului de coșuri de fum şi turnuri de răcire în cadrul CET Rovinari;

• Stizo Lucrări Speciale – pentru reabilitarea silozurilor la fabrica de bere Heineken Constanța;

• Bog’Art – pentru lucrări de fațade ventilate și pereți cortină la imobile de birouri și locuințe din București și Pipera;

• Olt Piess – pentru lucrări de reabilitare termică la silozuri pentru cereale, în Județul Olt;

• Energo Construcția Petroșani – pentru dezafectarea sau reabilitarea turnurilor de răcire și coșuri de fum, la Combinatul Siderurgic Hunedoara.

 

Italiastar Com Due SRL

Autostrada Bucuresti-Pitesti Km.13,2

Loc.Chiajna – Ilfov

TEL. 021.433.03.27

FAX. 021.433.03.26

info@italiastar.ro;

www.italiastar.ro

About The Author