SOLUTIILE MODULARE PREFABRICATE VERTIV, STRATEGIA PENTRU A FACE CENTRELE DE DATE PREGATITE PENTRU VIITOR

Evenimentele neprevăzute din industria centrelor de date au adus cu sine o mulțime de provocări, însă îngrijorarea de fond este aceeași: cum poate fi gestionată o cerere care crește în mod imprevizibil, păstrând, în același timp capacitatea de adaptare la viitor. Diversificarea utilizărilor pentru tehnologia de calcul EDGE ar putea presupune un număr impresionant de centre de date mici și mijlocii (sau chiar micro), care să poată asimila o explozie a cererii legate de Internet of Things (IoT). Într-un mediu atât de dinamic, implementarea site-urilor EDGE ar putea însemna orice: de la o unitate de 5MW, aflată într-un oraș, până la un rack amplasat lângă un turn 5G, pe acoperișul unei clădiri.

Gestionarea unei astfel de evoluții imprevizibile, de la nucleu către marginea rețelei, folosind o abordare convențională în materie de construcții, în care fiecare unitate nouă este ”un fulg de nea frumos și unic”, este aproape imposibilă. Abordările tradiționale, precum procesul de construcție ‘stick-build’, au reprezentat până acum principala alegere pentru multe organizații care voiau să își extindă capacitatea, din simplul motiv că nu exista o alternativă viabilă.

Cu toate acestea, metodele tradiționale s-au dovedit, în multe cazuri, insuficiente. Ele nu pot ține pasul cu cerințele de dezvoltare accelerată ce vin din partea unor companii dinamice și, de multe ori, sunt proiectate fără a lua în calcul o expansiune ulterioară. Bazându-se pe aceste procese, organizațiile fie au trebuit să pună în funcțiune o anumită capacitate înainte ca aceasta să fie necesară – generând riscuri și irosind capital – sau să rămână constant cu un pas în urma cerințelor legate de capacitate, limitând creșterea.

În ce privește mediul de afaceri, pandemia pare să fi accelerat o tendință ce exista în rândul companiilor, anume aceea de a-și transfera datele de la propriile locații către centrele de date aflate în colocare (colo) și servicii cloud – sau, adesea, o combinație între cele două.  Pandemia a subliniat importanța capacității de a scala puterea de calcul în mod rapid, precum și a ușurinței de a accesa centrele de date IT și a rezolva problemele de la distanță. Centrele colo sunt esențiale pentru companiile care vor să mute puterea de calcul mai aproape de utilizatori, pentru a reduce latența și a îmbunătăți performanța rețelei, în beneficiul angajaților și consumatorilor.

Vertiv ajută companiile de colocare să își maximizeze eficiența, să ofere flexibilitate și să asigure scalabilitate imediată, folosind centre de date pre-fabricate, testate și integrate. Oferim designul unic, construcția și punerea în funcțiune a unei unități ce permite adăugarea opțiunilor de răcire, alimentare și spațiu de stocare a echipamentelor într-un timp extrem de scurt și fără cheltuieli exagerate. Soluțiile noastre au la bază o capacitate de fabricare și un lanț de aprovizionare de talie globală, construite în decenii de leadership în segmentul centrelor de date și aplicațiilor de telecomunicații.

Industria IT nu este singura care poate remarca avantajele aduse de unitățile prefabricate. Și alte sectoare, precum cel farmaceutic sau petrolier, au investit în soluții PFM pentru a acomoda echipamente complexe, într-un interval de timp limitat și, de multe ori, aflate în zone greu accesibile, precum câmpurile petroliere izolate sau platformele offshore.

Una dintre marile provocări în cazul centrelor convenționale de date și a nucleelor telecom este garanția faptului că acea unitate va funcționa timp de un deceniu sau chiar mai mult. Anticiparea acestor cerințe într-un orizont de timp atât de mare este o misiune greu de îndeplinit și nu poate fi niciodată stabilită cu precizie. În loc să încerci să ghicești de ce vei avea nevoie în viitor, o soluție prefabricată, modulară și integrată reprezintă o structură ce îndeplinește cerințele reale actuale, pe termen scurt și mediu, oferind, în același timp, opțiunea unei scalări și adaptări ulterioare.

Procesul de fabricare și testarea prealabilă a întregii unități, sub formă de module, înaintea expedierii și asamblarea acelor module, ulterior, la fața locului, garantează achiziția unui echipament integrat, cu performanțe remarcabile, ce poate fi pus în funcțiune mai rapid și la un cost mai mic.

Construcțiile prefabricate sunt disponibile pentru o gamă largă de aplicații și industrii și sunt special concepute pentru a fi cu ușurință transportate, sub formă de module pre-asamblate, pentru o implementare rapidă. SmartMod™ a fost inspirată de nevoile managerilor de centre de date și oferă o structură inteligentă și ușor de valorificat pentru centrele de date modulare.

Vertiv, desemnat furnizor de top în piața centrelor de date modulare

Vertiv a fost desemnat de compania de analiză în domeniul tehnologiei Omdia, drept unul dintre principalii furnizori de pe piața centrelor de date modulare prefabricate (PFM), având a doua cea mai mare cotă de piață la nivel mondial. Studiul lansat recent a subliniat faptul că beneficiile aduse de această abordare determină o rată mult mai bună a adoptării soluțiilor PFM, în toate regiunile geografice.

Dezvoltatorii europeni se confruntă cu o serie de provocări specifice, așa cum este, de exemplu, costul mare per metru pătrat. De aceea, centrele de date de tip PFM sunt o soluție extrem de avantajoasă, pentru că îmbină performanța cu flexibilitatea amplasării, inclusiv pe acoperișurile clădirilor sau în parcări. 

Pentru mai multe informații despresoluțiile Vertiv, puteți accesa www.vertiv.com.

Autor: George Topalov, Senior Sales, Manager Vertiv România