SOLUTIILE DE DISTRIBUTIE A ENERGIEI ELECTRICE EATON IMBUNATATESC FLEXIBILITATEA IN CENTRELE DE DATE MICI

Gama de unități de distribuție a energiei (ePDU) 1U și 2U pentru rack-uri au fost proiectate în special pentru a ajuta managerii centrelor de date să optimizeze rețelele inteligente de distribuție a energiei din soluțiile de infrastructură convergente și hiperconvergente și aplicațiile mici ale centrelor de date. Disponibilă clienților din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), gamele de ePDU-uri permit utilizatorilor de rack-uri mici pentru centre de date să se bucure de multe beneficii care anterior au fost asociate cu ePDU-urile verticale (0U) ale companiei Eaton , inclusiv de o mai bună eficiență, costuri reduse și asigurarea continuității operațiunilor.

Unitățile de distribuție a energiei permit distribuția inteligentă a energiei electrice pentru aplicații în care rack-urile nu sunt destul de înalte pentru a permite utilizarea unui ePDU 0U. De asemenea, sunt ideal adaptate pentru a fi utilizate în incinte cu montare pe perete, unde nu este posibil accesul prin partea din spate. Toate ePDU-urile sunt prevăzute cu facilitatea de reținere a fișelor și sunt adaptate pentru a funcționa la temperaturi de până la 60ºC, fapt ce permite utilizarea acestora în medii pentru centre de date cu temperaturi ridicate. Modelele Basic și Metered sunt deja disponibile, iar modelele Switched, Metered Outlet și Managed vor fi lansate mai târziu anul acesta.

„Managementul eficient al energiei este foarte important pentru a face față cerințelor actuale ale mediilor centrelor de date”, afirmă Matthieu Jaeger, Product Manager în cadrul Eaton, regiunea EMEA,  responsabil de ePDU-uri „dar până acum, distribuția flexibilă a energiei electrice în rack-uri mai mici a fost problematică. Unitățile de distribuție a energiei (ePDU) 1U și 2U oferă o soluție la îndemână și globală pentru aceste aplicații. Acestea conțin aceleași caracteristici inovatoare care au făcut atât de cunoscute ultimele ePDU-uri 0U, inclusiv dispozitiv de reținere a fișelor pentru prizele standard IEC, ce previne deconectarea accidentală a fișelor. Credem că aceste ePDU-uri vor elimina multe din problemele de integrare a rack-urilor pentru personalul specializat din centrele de date.”

Pentru a reduce la minimum costurile rețelelor, se pot conecta în cascadă până la 8 ePDU-uri de la un singur port și adresă IP. De asemenea, sunt prevăzute cu funcția de hot-swap pentru modulele de control, ceea ce presupune că modulele pot fi schimbate sau actualizate fără deconectarea de la sursa de energie electrică. Versiunile Metered ale ePDU-urilor oferă ±1% acuratețe de facturare, facilitând monitorizarea consumului de energie. Gama de produse acceptă configurarea sau actualizarea în masă, reducând timpul de administrare și crescând eficiența globală.

Împreună cu software-ul Eaton de virtualizare Intelligent Power Manager (IPM), ePDU-urile pot fi ușor monitorizate și administrate de pe un panou de comandă virtual. Când se utilizează cu senzori opționali, cum ar fi sonda Eaton de monitorizare a mediului (Environmental Monitoring Probe), ePDU-urile pot declanșa alerte de mediu, cum ar fi temperatură sau umiditate excesivă, și pot iniția protocolul de recuperare în caz de dezastre (SRM – Site Recovery Manager), inclusiv migrarea automată a serverelor virtuale într-o locație de backup sau închiderea automată a sistemului pentru a proteja aplicațiile strategice pentru îndeplinirea obiectivelor. Se pot livra, de asemenea, versiuni personalizate ale ePDU-urilor pentru a îndeplini cerințele specifice ale utilizatorilor.

 

www.eaton-electric.ro / www.eaton.eu