Solutii sustenabile si inovatoare pentru industria constructiilor

BASF Construction Chemicals este unul dintre cei mai mari furnizori de sisteme şi soluţii chimice pentru industria construcţiilor.  Pentru proiectele majore de restaurare şi de construcţie se pot utiliza materialele produse de BASF , care sunt recunoscute pentru înalta lor performanţă şi durabilitate. Soluţiile customizate cuprind produse şi sisteme care îmbunătăţesc, păstrează sau restaurează, ajutând  astfel structurile să reziste testului timpului.

De la sistemele de consolidare cu materiale compozite şi protecţie catodică, la elementele de etanşeizare, izolare, reabilitare a betonului şi mortare pentru turnare – BASF oferă sisteme de construcţie inovatoare care prelungesc durata de viaţă a structurilor, adăugând valoare prin costurile reduse de întreţinere.

Sisteme de protecţie a betonului

Menţinerea în condiţii propice a structurii de beton este esentţială pentru garantarea unei vieţi îndelungate. Există multe cauze care duc la deteriorarea betonului. Produsele BASF profesionale satisfac o gamă largă de nevoi. Deoarece mortarul trebuie fabricat în conformitate cu standardul European EN1504, BASF a elaborat o serie complexă de sisteme structurale şi non-structurale, conforme cu standardul European în vigoare.

Este vorba, de exemplu, de mortarul EMACO NANOCRETE creat cu ajutorul nanotehnologiei. Sistemele de protecţie catodică tip Emaco şi tehnologia de prevenire a coroziunii protejează structura de beton armat. Sunt evitate fenomenele de coroziune activă şi de intruziune a clorurilor pe bază de apă. Acolo unde este necesară consolidarea structurală, BASF oferă tehnologia MBrace, sisteme de consolidare cu materiale compozite polimerice pe bază de carbon, Kevlar şi fibre de Aramid sub forma de plasă, lamele sau tije.

Mortarul – legătură vitală

Gama Masterflow de mortare pentru turnare, oferită de BASF, a evoluat mult în decursul celor 60 de ani de continuă inovare şi dezvoltare a produsului. Odată cu creşterea cerinţelor în construcţii, au crescut şi standardele de calitate ale mortarului. Calităţi precum: precizie, stabilitate dimensională, durabilitate şi duritate sunt esenţiale pentru produsele BASF.