Sisteme optimizate pentru umplerea retelelor de aer comprimat

Multe companii opresc compresoarele lor pe timp de noapte sau peste week-end, în scopul de a preveni pierderile de energie cauzate de scurgerile de aer existente. Această abordare este eficientă dar are un dezavantaj major: Există un risc de supraîncărcare a echipamentelor de tratare a aerului şi contaminare a sistemului de aer comprimat la repornirea compresoarelor. Totuşi soluţia este la îndemână cu ajutorul sistemelor pentru umplerea reţelelor (controlere pentru presiunea iniţială) de la Kaeser Kompressoren.

Într-un sistem de alimentare cu aer comprimat cu multe scurgeri este foarte probabil ca întreaga reţea de distribuţie a aerului să se depresurizeze complet după ce compresoarele au stat oprite un timp. Atunci când sunt repornite, compresoarele furnizează aer într-o reţea de distribuţie goală. Ca urmare, componentele pentru tratarea aerului comprimat precum uscătoarele şi filtrele sunt supuse la de zece ori încărcarea normală în intervalul de umplere. Contaminanţii intră astfel în reţeaua de distribuţie a aerului chiar dacă se utilizează cele mai bune sisteme de uscare şi filtrare. Acest efect nedorit poate fi uşor şi eficient contracarat folosind sistemele de umplere de la Kaeser Kompressoren.

Sistemul de umplere se instalează în staţia de compresoare chiar în aval de ultima componentă de tratare a aerului, ceea ce înseamnă că sistemul de aer comprimat rămâne sub presiune chiar şi după închiderea compresoarelor. Când apare consumul de aer, presiunea din sistem este restabilită rapid, fără suprasarcina aferentă. Deoarece supapa din sistemul de umplere se deschide numai atunci când se atinge presiunea corespunzătoare, presiunea de funcţionare a uscătoarelor şi filtrelor se menţine permanent la valoarea nominală. Prin urmare, controlerele pentru presiunea iniţială nu numai că permit economia de energie dar, de asemenea, joacă un rol esenţial în asigurarea calităţii aerului comprimat. Noul design optimizat oferă de asemenea o poziţie de mare vizibilitate a indicatorului robinetului şi funcţii electronice de alarmă. În plus, electronica simplă este uşor de programat prin intermediul unui meniu intuitiv iar conectarea la sistemele de control şi de monitorizare este simplificată; senzorul de presiune integrat asigură semnalul

Sistemele pentru umplerea reţelelor (controlere pentru presiunea iniţială) de la Kaeser Kompressoren sunt disponibile în diverse variante. Acestea ajută la economisirea energiei, la protejarea calităţii aerului comprimat şi pot fi integrate cu uşurinţă în sistemele centrale de comandă şi control.