Panasonic Industry Europe a lansat noua serie ZKU de condensatoare electrolitice hibride din polimer conductiv, miniaturale și cu siguranță ridicată în funcționare. Seria ZKU de la Panasonic marchează cea mai mare gamă de capacitate din industrie *, extinzând cu 20% domeniul oferit de cunoscuta serie ZK. Înalta capacitate în corp miniatural poate reduce numărul de condensatoare necesare pe PCB.

Nr. stoc RS 131-1955 – Marca Panasonic – Cod de producător EEHZK1E680P (unul dintre exemple)

Seria ZKU poate rezista la aplicațiile de curenți ridicați, conform condițiilor întâlnite în industria auto și în mediile industriale. Printre aplicațiile acestei serii sunt incluse: convertoare DC-DC, BMS, surse de tensiune, control motoare, robotică și alte aplicații similare. Adoptarea seriei ZKU în aplicații EPS scade suprafața de PCB ocupată cu 25%, prin comparație cu alte condensatoare de pe piață.

Disponibile în mod curent cu o tensiune nominală de 25VDC și 35VDC, seria polarizată ZKU poate fi livrată în format rezistent la vibrații, care este capabil să reziste la șocuri de până la 30G. Produsele standard pot rezista numai până la 10G. Domeniul temperaturii de operare este de la -55°C la +125°C.

Se estimează că până în 2025, 25% dintre noile autoturisme vor dispune de propulsie electrică. Aproximativ 50% dintre acestea se vor baza pe tehnologie pe 48V. Multe ECU (unități de control electronic) sunt implicate în mașini datorită regulilor de siguranță. De aceea piața are nevoie de mai multe ECU compacte, care pot de asemenea rezista la vibrații.

Mișcarea către energie verde este accelerată odată cu creșterea îngrijorării cu privire la schimbările de climă. Acest lucru plasează o mare solicitare asupra performanțelor componentelor selectate. Trecerea către fabrici inteligente crește numărul sistemelor electronice care sunt utilizate în mediile de fabricație. Dispozitivele trebuie să fie mici, sigure în funcționare și capabile de a lucra în medii dure.

Gama de condensatoare hibride de la Panasonic – în special dispozitivele din serie ZKU sunt proiectate pentru a răspunde provocărilor anterior menționate.

* dintre condensatoarele electrolitice hibride cu polimer conductiv, conform unui studiu al Panasonic realizat în iulie 2019.

Dacă performanțele acestor condensatoare v-au trezit interesul, puteți găsi mai multe detalii și oferta completă pe site-ul https://ro.rsdelivers.com.

Autor: Grămescu Bogdan

 

Aurocon COMPEC SRL

Tel: 021 304 62 33

Fax: 021 304 62 34

Email: compec@compec.ro

Site: www.compec.ro

Distribuitor: RS Components, SICK, MURR Elektronik, STASTO, Hitachi