SeeSnake – produsele RIDGID pentru videoinspectia canalizarilor

O multime de retele de utilitati sunt lovite sau avariate in urma sapaturilor executate de catre echipe care nu au consultat o harta a utilitatilor din acea zona. Si, chiar daca aceasta harta ar exista, pericolul de avarie nu dispare: de cele mai multe ori, conductele, cablurile electrice sau de telecomunicatii nu se gasesc exact acolo unde sunt cartografiate. Exista si altfel de situatii nefericite: in cele mai multe dintre cazuri, „punctul fierbinte“ al unei pierderi pe reteaua de alimentare cu apa sau termoficare se „ghiceste“, iar sapaturile incep pe o arie foarte larga, de cateva sute de metri.

Poate parea greu de crezut, dar exista si metode mult mai eficiente de a identifica avariile in lipsa unei harti a utilitatilor. Locatoarele profesionale de utilitati RIDGID pot ajuta la evitarea unei mari parti din avariile care apar in timpul sapaturilor; astfel, companiile care executa lucrarile pot economisi bani, iar confortul cetatenilor nu este pus in pericol.

Pentru a gasi rapid sparturile sau pentru a identifica tipul de depuneri din canalizari si retele de alimentare cu apa sau agent termic, RIDGID produce gama de sisteme pentru inspectie video SeeSnake®.

Acestea pot vizualiza conducte incepand de la 25mm pana la 300mm. Inaintarea camerei de luat vederi este asigurata de un cablu din fibra de sticla foarte rezistent, dar in acelasi timp flexibil, care poate fi livrat cu lungimi de 30 metri, 61 metri sau 99 metri. Camera video este fabricata din otel inoxidabil si lentila obiectivului este din cristal de safir. Aceasta este ancorata de cablu printr-un fir de otel folosit in industria aeronautica. Astfel riscul de a pierde camera este redus semnificativ.

In fiecare camera este montat un emitator radio care emite pe frecventa de 512 Hz. Dupa vizualizarea defectului sau a materialelor care colmateaza teava, cu ajutorul unui locator RIDGID se poate identifica exact locul in care se afla camera de luat vederi, pozitia, unghiul si adancimea.

Gama de echipamente RIDGID pentru videoinspectia canalizarilor include camere cu cap video incepand cu 15.5mm diametru (RIDGID nanoReel), 22mm (RIDGID microDrain), 25mm (RIDGID microReel), 30mm ( Compact si mini SeeSnake) si 35mm (RIDGID SeeSnake). Imaginile pot fi redate pe o serie de echipamente digitale incepand cu interfata laptop LT-1000, noul monitor digital cu interfata USB CS-10cat si monitorul cu tastatura si memorie proprie de 16 GB CS-1000. Toate aceste echipamente se livreaza impreuna cu un software de raportare denumit RIDGID HQ, a carui valoare de piata este in jur de 2000 de euro.