SDMO ANIVERSEAZA 50 DE ANI DE INOVATIE

Pe 17 iunie toți angajații SDMO din Brest au fost invitați la un eveniment informal pentru a sărbători cea de-a 50-a aniversare a companiei. Aproximativ 700 de angajați s-au reunit în
fabrica K2 din Brest pentru a sărbători împreună. Fondată în anul 1966 în Brest, mica firmă, ale cărei principale etape de dezvoltare au fost reculese de Jean-Marie Soula și Hervé, a crescut rapid.

În urma unei serii de discursuri

deliberate și informale, participanții au putut să se bucure de o mică gustare din feluri tradiționale de mâncare din orașul natal al companiei. Racii, stridiile și clătitele cu hrișcă au fost savurate de toți invitații. Pentru a crea o ambianță plăcută, un grup muzical a luat locul managerilor de pe
podium. Atmosfera de sărbătoare a reprezentat un cadru perfect pentru discuți și pentru “bucuria de a te afla printre colegi”.

Pentru a imortaliza acest moment festiv, au fost disponibile cabine foto pentru selfi-uri sau pentru fotografii de grup, suvenir a celor 50 de ani de existență SDMO. Aceste câteva ore au fost savurate de întregul personal din Brest într-o atmosferă relaxantă. A fost, de asemenea, o modalitate foarte bună pentru pregătirea schimbărilor de după vacanța de vară, începând cu sediul central Villeneuve, apoi cu fabrica K2. La 50 de ani de existență, SDMO se dovedește încă în măsură să conserve toată energia minunată.

2016 – Să dăm timpul cu 50 de ani în urmă
Pe tot parcursul anului vei fi capabil să retrăiești etapele importante din istoria companiei. Poți experimenta fiecare dintre aceste momente așa cum sunt publicate de abonați la pagina de Facebook SDMO.

sdmo text1

Primul pas: 1966. Atunci a fost fondată compania.
Totul a început în anii ’50, când Albert Meunier a preluat atelierul de reparații de motoare fondat în orașul Brest de către tatăl său. În acel moment compania avea doar 7 angajați. Prin muncă și perseverență, compania își desfășoară activitățile în domeniul motoarelor diesel ca un agent Perkins.
Datorită acestui parteneriat cu Perkins, anul 1966 marchează nașterea filialei Société de Diffusion des Moteurs de l’Ouest, cunoscută sub acronimul SDMO. Aventura SDMO a început cu scopul de distribuție a motoarelor maritime MWM, fabricate în Germania.

Deoarece a existat o cerere mare în acest domeniu, MWM a dorit să întoarcă rapid SDMO înspre fabricarea și comercializarea grupurilor electrogene. Producătorul de motoare diesel și-a unit forțele, de asemenea, cu producătorul de alternatoare, Leroy Somer, cu scopul de a-l convinge pe Albert Meunier să meargă în această direcție strategică.

sdmo text2

Grupurile electrogene SDMO sunt folosite în Africa de Sud
Spre sfârșitul anului, SDMO Iberica va livra o instalație proiectată să ofere grupuri electrogene pentru o centrală electrică de producție din panouri solare în Chile. Acesta este al doilea proiect de acest tip pentru Abeinsa, un client care și-a demonstrat deja încrederea SDMO pentru un proiect identic în Africa de Sud.
În anul 2013, departamentul tehnic condus de Ramon Subiranas de la SDMO Iberica, a câștigat un contract cu ABEINSA, departamentul de inginerie al companiei Abengoa. Această companie internațională oferă soluții tehnologice inovatoare în sectorul mediului și cel al ingineriei, bazându-se pe generarea energiei solare, producția de biocombustibili, desalinizarea apei și reciclarea deșeurilor industriale. SDMO a câștigat contractul pentru o centrală electrică la care a livrat două generatoare T1650 în containere ISO20 cu sisteme de răcire separate cuplate împreună și conectate la rețeaua de tensiune medie.
Aceste generatoare au fost proiectate pentru a servi ca rezerve de energie pentru o centrală de 100 MW alimentată cu energie solară captată de oglinzi parabolice și stocată cu ajutorul unui sistem de sare topită. Situată în Africa de Sud, această centrală este capabilă să alimenteze cu energie 80.000 de case și are o durată de viață estimată de 30 de ani. Prin utilizarea energiei regenerabile, această instalație oferă o reducere anuală de 300.000 de tone a emisiilor de Co2.

sdmo text 3

La începutul anului 2015, această instalare a generatoarelor SDMO a îndeplinit toate cerințele ABEINSA, iar compania a decis să reînnoiască încrederea în SDMO cu un al doilea proiect de același tip: contractul ATACAMA 1, de data aceasta în Chile. Proiectul a început în această vară și ar trebui să se încheie în luna decembrie cu livrarea a cinci generatoare la o centrală electrică: un generator V500C2 cu carcasă, un generator T1540 în container de ISO20, două generatoare T1900 în containere de ISO40 și un T2200 într-un CPU40.
SDMO are o prezenţă extrem de activă pe piaţa din România, atingând o cotă de piaţă importantă atât pe segmentul de echipamente portabile, cât şi pe cel al generatoarelor staţionare sau al soluţiilor speciale. Societatea BT Best Tools Company, distribuitorul pentru România al generatoarelor, acoperă mai multe segmente de piaţă precum cel industrial, închirieri sau proiecte speciale. A reuşit să dezvolte cu succes mai multe canale de distribuţie pentru toată gama de echipamente din portofoliul grupului SDMO.
B.T. Best Tools Company a fost înfiinţată în anul 2006, începându-şi activitatea prin distribuirea echipamentelor de curăţenie din gama mică precum: aspiratoare profesionale, maşini de spălat pardoseli şi maşini de măturat. În timp, gama de echipamente a fost diversificată, dezvoltând trei divizii separate. Prima divizie se ocupă acum în continuare de vânzarea echipamentelor de curăţenie şi echipamentelor de salubrizare, a doua de grupuri electrogene, iar a treia o reprezintă partea de reprezentare şi distribuţie a echipamentelor de construcţii.

B.T. Best Tools Company S.R.L.
Autostrada București-Pitești km 11,5
Domnești – Ilfov – 077090
T: (40-21) 318.36.87; F: (40-21) 318.36.89
vanzari@best-tools.ro
http://www.best-tools.ro/62-grupuri-electrogene/www.best-tools.ro