[h1 type=”1″ ]Interviu cu domnul Teodor Seitan, Brand manager – Bosch Albastru, Divizia de Scule electrice, Robert Bosch SRL[/h1]

Easy Engineering: Ce scule a furnizat Bosch pentru acest proiect?

Teodor Şeitan: Am furnizat în principal sisteme pentru beton şi fier-beton, deci ciocane demolatoare, rotopercutoare,polizoare, instrumente de masură şi accesorii.

Easy Engineering: Ce avantaje aduc aceste scule?

Teodor Şeitan: Pe lângă performanţele de top, sculele profesionale Bosch oferă fiabilitate şi ergonomie, prin cele mai noi tehnologii. Aici mă refer în primul rând la tehnologia anti-vibraţii, care poate reduce valoarea vibraţiilor emise cu 50%. Reducerea valorilor vibraţiilor emise de scule este acum o directivă la nivel european, iar sculele noastre sunt etalon în acest domeniu. Astfel utilizatorii pot lucra mai mult timp, în condiţii optime.

Easy Engineering: Care sunt competenţele Bosch pentru un astfel de proiect?

Teodor Şeitan: Bosch este pionier în domeniul ciocanelor demolatoare şi rotopercutoarele, chiar anul acesta aniversam 80 de ani de la primul ciocan Bosch. În 80 de ani, Bosch a contribuit constant la evoluţia acestor scule. Şi în general vorbind, oferim o gamă foarte complexă de soluţii pentru fiecare tip de aplicaţie, fie că este vorba de beton, metal, lemn, scule cu acumulator, etc.

Easy Engineering: Ce noutăţi mai are Bosch?

Teodor Şeitan: Avem noutăţi în toate segmentele, în fiecare an lansăm zeci de modele noi. Anul acesta am înnoit toată gama de polizoare unghiulare mici, care se bucură de un mare succes, am lansat noul ciocan rotopercutor cu sistem activ anti-vibraţii GBH 8-45, noul ciocan demolator de 11 kilograme GSH 11 VC, etalon de performanţă în segmentul său şi multe alte scule.

Easy Engineering: Ce ne puteţi spune despre inovaţiile Bosch?

Teodor Şeitan: Sunt foarte multe, inovaţia mea preferată este sistemul L-BOXX. Cutiile de scule de diverse mărimi sunt astfel concepute încât se pot ataşa foarte uşor unele de altele, se pot transporta împreună, pot fi folosite ca mini-bancuri de lucru şi suportă greutatea unui adult. Este un sistem care asigură mobilitate completă, cu toate avantajele care decurg din aceasta.

[h1 type=”1″ ]Interviu cu dl. Catalin Chivu – Director General – Triton Tools Srl[/h1]

 

Easy Engineering: Spuneţi-ne o scurtă istorie a companiei.

Catălin Chivu: Triton Tools face parte dintr-un grup de firme, alături de Triton Constanţa şi Metatools Ploieşti. Triton Constanţa a fost înfiinţată în anul 1995 iar Triton Tools activează în Bucureşti din anul 2009. Anul acesta, în condiţiile dificile de piaţă, am reuşit să ne dublăm cifra de afaceri comparativ cu anul trecut. Triton, ca grup de firme, a ajuns să ocupe poziţia numărul unu ca distribuitor Bosch la nivel naţional.

Easy Engineering: Cum este colaborarea cu Bosch?

Catălin Chivu: Colaborarea se derulează în parametrii foarte buni, Bosch dispune de stocuri de mărfuri foarte bine puse la punct iar operativitatea comenzilor este la fel de bună, noi ca distribuitori apreciem foarte mult lucrul acesta. Avem în echipă oameni specializaţi care au participat şi participă activ la training-urile Bosch, care vin în întâmpinarea clienţilor cu noi soluţii tehnice sau cu diverse noutăţi.

Easy Engineering: Cum se realizează service-ul pentru sculele Bosch?

Catălin Chivu: Pentru partea de service, în funcţie de caz, atunci când clientul aduce echipamentul la noi, în 24 ore va primi constatarea, iar după ce acesta va da acceptul de reparaţie, în 48 ore lucrurile se vor remedia. În cazul în care nu există o soluţie viabilă de reparaţie, se recomandă achiziţionarea unei scule noi, acest lucru se întâmplă atunci când costurile de reparaţie depăşesc  40% din valoare unei scule noi.

Easy Engineering: Cum este colaborarea cu Verta-tel?

Catălin Chivu: Triton a asigurat soluţiile tehnice în funcţie de nevoile companiei. Sunt foarte multe scule pe care le-au achiziţionat de-a lungul timpului, am mai colaborat şi pe alte proiecte. Livrarea sculelor necesare activităţii la magistrala M5 a reprezentat o provocare pentru noi. Trebuie să ţinem cont că nu numai sculele sunt importante în lucru, ci şi accesoriile precum burghie sau discuri. Aspectul principal a fost raportul calitate-preţ şi pachetul de servicii oferit de noi către Verta-tel.

Easy Engineering: Care sunt cele mai vândute scule Bosch?

Catălin Chivu: Noi vindem întreaga gamă Bosch, însă pot spune că cele mai vândute scule sunt rotopercutoarele şi polizoarele unghiulare, deoarece acestea pot fi folosite la multiple aplicaţii.

[h1 type=”1″ ]Interviu cu dl. Victor Oborocea – Departament Achizitii – Verta-tel Srl[/h1]

 

Easy Engineering: De ce aţi ales sculele Bosch pentru acest proiect?

Victor Oborocea: Am ales sculele Bosch deoarece noi lucrăm în condiţii foarte grele şi sunt necesare scule care pot rezista acestor condiţii. Bosch este o marcă foarte cunoscută, iar piesele de schimb sunt disponibile în toate oraşele din România. Acesta este un plus pentru noi deoarece avem lucrări pe întreg teritoriul ţării. De asemenea, un alt argument este service-ul naţional.

Easy Engineering: Ce fel de lucrări executaţi în cadrul acest proiect?

Victor Oborocea: Partea la care suntem invitaţi noi la magistrala M5 este montarea utilităţilor. Am montat toate utilităţi precum apă, canalizare, gaz, treceri electrice, reţele de comunicaţii, absolut toate tipurile de reţele, o gamă foarte variată de lucrări, de la consolidări, excavaţii, confecţii metalice, în principiu toată gama.

Easy Engineering: Ce fel de scule au fost achiziţionate?

Victor Oborocea: Au fost achiziţionate întreaga gamă de scule, pornind de la rotopercutoare, şurubelniţe electrice, polizoare, maşini de găurit şi înşurubat, toate din gama profesională.

Easy Engineering: Care au fost cele mai folosite scule?

Victor Oborocea: Polizoarele unghiulare Bosch au fost echipamentele cele mai folosite pe şantier. Avem de gând să mai achiziţionăm şi alte scule în funcţie de necesităţile noastre, precum maşini de găurit, picamere, discuri diamantate dar şi altele.

Easy Engineering: Ce ne puteţi spune despre service?

Victor Oborocea: Problemele de service au fost rezolvate prompt şi într-un timp rezonabil.

Easy Engineering: Cum este colaborarea cu Triton Tools?

Victor Oborocea: Triton Tools este compania care a livrat sculele Bosch companiei Verta-tel. Este una dintre cele mai bune colaborări pe care le avem cu furnizorii noştri, pe partea de achiziţionare a sculelor şi accesoriilor de mică mecanizare. Colaborăm de aproximativ 3 ani.

Easy Engineering: Spuneţi-ne o scurtă istorie a companiei.

Victor Oborocea: Vertatel are o istorie de aproximativ 18 ani, deţine peste 600 de angajaţi şi o cifră de afaceri considerabilă. Director general este domnul Tamaş Florin. Am mai avut astfel de lucrări în zona Pasajului Basarab, şi avem o arie de lucru naţională.

About The Author