Chiar și cei mai conservatori dintre specialiști ar trebui să fie de acord că sistemele IT și infrastructura critică de generație mai veche se pot dovedi ineficiente în privința consumului de energie electrică și dificil de scalat. În schimb, o perspectivă holistică asupra infrastructurii poate contribui la reducerea costurilor și, în același timp, poate îmbunătăți performanța echipamentelor, prin atingerea capacității optime. Eficiența maximă a infrastructurii și capacitatea potrivită devin acum posibile cu ajutorul tehnologiei avansate Vertiv în domeniul UPS-urilor și a inovațiilor în management-ul termic.

UPS-urile Vertiv: tehnologie avansată, pentru protecție de top

Eficiența sistemului de alimentare cu energie electrică poate fi îmbunătățită folosind soluțiile Vertiv de ultimă generație. Acestea asigură dubla conversie cu o eficiență de până la 97%, iar în modul dinamic online de până la 99%.

Liebert EXL S1, cea mai nouă generație a UPS-ului 80-NET, oferă o performanță de neegalat pentru centrele de date de dimensiuni medii și mari, aspect confirmat de istoricul, rezultatele și baza importantă de instalare, dar și de cei peste 10 ani de experiență în tehnologia 80-NET. Noul Liebert S1 este un produs de tip monobloc, ce include un design de tip transformer-free, cu o topologie IGBT completă, pe trei niveluri. UPS-ul este conceput pentru performanțe excelente, printre care se numără și dubla conversie cu o eficiență de până la 97%, ce poate fi extinsă chiar până la 99% în modul dinamic online. În plus, sistemul paralel inteligent optimizează eficiența în cazul unei sarcini parțiale, pentru a genera economii importante, dar și un cost de operare și un nivel al emisiilor de CO2 semnificativ mai mici.

Opțiunea Dynamic Grid Support, disponibilă pe Liebert EXL S1, poate asigura reglarea frecvenței prin controlul tensiunii la momentul intrării și până la servicii de suport, precum creșterea frecvenței, scăderea frecvenței sau prin încărcarea și descărcarea bateriei. Liebert EXL S1 funcționează atât cu acumulatori VRLA cât și cu noile baterii Li-ion, fiind astfel adaptat pentru toate cerințele posibile in termeni de timp de funcționare, durată de viață și cost total de operare, demonstrând o excelentă flexibilitate. În plus, capacitatea energetică mare, alături de amprenta redusă la sol, optimizează disponibilitatea spațiului IT și reduce costurile conexe. Liebert EXL S1, disponibil în variante de la 100 la 1.200 kW, oferă o alimentare sigură, dar și o protecție de top a sarcinii și economii importante cu energia electrică, toate indispensabile pentru funcționarea aplicațiilor critice.

Capacitate și flexibilitate a instalării, de la 100 kW și până la 9,6 MW

Liebert® EXL S1 oferă o tehnologie completă IGBT cu dublă conversie pe trei niveluri, pentru costuri semnificativ mai mici cu instalarea și funcționarea, în timp ce asigură o protecție de top a sarcinii. Liebert EXL S1 include și un rectificator IGBT pe trei niveluri, optimizând costurile cu infrastructura electrică, prin reducerea dimensiunii generatorului, protecția circuitelor, cablurilor și transformatoarelor.

Liebert EXL S1 poate fi adaptat pentru a deservi numeroase cerințe în ce privește capacitatea de alimentare și redundanța, ceea ce permite integrarea în diferite modele de sistem, pentru flexibilitate maximă:

  • Factor de putere pe ieșire de până la 1
  • Funcționarea cu sarcină de până la 0.4 în modul inductiv și 0.7 în modul capacitiv
  • Raport optim volum / putere

Eficiență îmbunătățită

Unul dintre avantajele Liebert® EXL S1 este acela că reduce costurile de operare și disiparea energiei (kW) până la un nivel minim. Astfel scade consumul cu sistemul de răcire, ceea ce duce la o scădere a costului total de operare și la o amortizare mai rapidă a investiției. În plus, datorită modului ECO inteligent și a sistemului paralel, Liebert EXL S1 poate asigura o eficiență optimă chiar și în cazul unei sarcini parțiale, pentru economii semnificative.

Performanțele Liebert EXL S1 se datorează:

  • Tranzistorilor IGBT de ultimă generație;
  • Adoptării topologiei NPC2 pe trei niveluri;
  • Modului paralel inteligent;
  • Tehnologiei avansate și transferului rapid

Activarea extrem de simplă a modurilor de funcționare pentru Liebert EXL S1 asigură cel mai înalt nivel de eficiență, fără a fi afectată calitatea alimentării sau disponibilitatea.

Modul dinamic online respectă standardul performanță IEC 62040-3 Class 1, chiar și în cele mai dificile condiții:

  • Erori de rețea (variații de tensiune, deficiențe legate de impedanța electrică);
  • Probleme de sarcină (scurt-circuit), tipul de sarcină conectată (transformator PDU).

Unitatea este capabilă să distingă între diferitele tipuri de interferențe și să răspundă în mod rapid, asigurând în același timp compatibilitatea cu echipamentele din aval, precum serverele, transformatoarele, STS sau sarcinile mecanice.

Opțiunea Dynamic Grid Support

Prezența intermitentă a energiei din surse regenerabile continuă să pună sub semnul întrebării energia din surse convenționale. Uniformizarea alimentării cu energie regenerabilă presupune existența unor noi servicii de stocare a energiei, atât înainte de contor, cât și după acesta. Operatorii centrelor de date și a altor tipuri de infrastructură critică au un rol important în remodelarea acestui peisaj, în care se conturează noi moduri de a genera venituri și a reduce costurile.

Panoul de control special garantează stocarea permanentă la nivelul bateriilor a unei cantități de energie electrică suficiente pentru ca sarcina critică să poată fi protejată, în cazul unei defecțiuni.

Atunci când funcționează în modul Dynamic Grid Support, UPS-ul oferă un răspuns rapid și reacționează la comenzile serviciilor de rețea. Timpul total de răspuns – din momentul în care semnalul este recepționat și până când tensiunea necesară este atinsă – este mai mic de 0,5 secunde.

Flexibilitatea în alimentarea cu energie vă permite să accesați noi surse de venit, dar și noi posibilități de reducere a costurilor. Profitați de toate aceste avantaje cu Liebert EXL S1, fără ca activitatea dumneavoastră de bază să fie în vreun fel afectată.

Sistemele critice care susțin funcționarea afacerii dumneavoastră nu au voie să colapseze. Vertiv vine în întâmpinare în asigurarea continuității în exploatare, oferind o gamă completă de surse de alimentare neîntreruptibilă cu energie electrică (UPS), precum şi sisteme UPS integrate, capabile să furnizeze energia necesară pentru infrastructura IT a companiei clienților., de la micile camere de servere aflate la marginea rețelei şi până la centrele de date proprii sau cele hyperscale.