Saint-Gobain va furniza solutii pentru constructia celei mai inalte cladiri de birouri din Romania

Sky Tower, viitorul sediu central al Raiffeisen Bank şi cea mai înaltă clădire de birouri din România – 36 de etaje totalizând 137 de m înălţime – este un proiect complex care îmbină un centru multifuncţional cu zone comerciale şi un complex de agrement cu două clădiri de birouri.
În urma licitaţiei organizată de STRABAG, binecunoscuta companie austriacă ce este în acelaşi timp şi co-proprietarul clădirii, SGCP Rigips a devenit unicul furnizor de sisteme uscate şi soluţii de interior pentru acest complex.
Conform declaraţiilor beneficiarului, Rigips s-a diferenţiat de competiţie prin:
• prezentarea într-o manieră profesionistă a companiei şi a ofertei comerciale  – susţinută de o echipă formată din Directorul de Vânzări, Managerul de Proiect şi Managerul de Dezvoltare Tehnică
• ofertarea unor sisteme şi soluţii personalizate,  bazate pe specificaţiile particulare ale proiectului
• asistenţă tehnică specializată pe şantier (inclusiv aspecte legate de securitatea în muncă)
• servicii de transport la şantier
• nivel ridicat de profesionalism – promptitudine şi răspunsuri rapide la orice solicitare privind produsele, sistemele şi serviciile oferite
• suport susţinut oferit de departamentele de Maketing, Logistică şi Aprovizionare.

Proiectul în cifre
• aproximativ 100.000 de mp de plăci împărţite în următoarele categorii:
– tencuială uscată şi plafoane fixe cu plăci RB, RF, RBI şi profile Rigiprofil
– partiţii de pereţi: normale, cu rezistenţă la zgomot, la umiditate sau la incendiu (F60, 90,120, 180 min)
• plafoane decorative: CASOROC: 1.500 mp, Armstrong – 3000 mp
• plafoane cu proprietăţi acustice superioare: RIGITON (model 12 / 20 / 35) – 5000 mp
• profile gofrate (180 kml), pastă de îmbinare (40t), pasta de modelare, clapete de revizie etc.
SGCP PAM a semnat de asemenea în luna ianuarie 2012 contractul  pentru furnizarea de ţevi, fitinguri din fontă şi accesorii pentru proiectul Sky Tower. În baza acestui contract este estimată livrarea a circa 20 tone de ţevi şi fitinguri DN 50-300 mm din fontă  tip PAM SMU S, pentru evacuarea apelor pluviale şi uzate din interiorul clădirii.

Gama PAM SMU S concepută şi produsă conform normelor în vigoare (EN 877) având o rezistenţa mecanică deosebită, respectă cele mai înalte cerinţe de calitate şi siguranţă la foc.

Un nou reper al Bucureştiului şi foarte vizibil din toate direcţiile, Sky Tower va deveni la sfârşitul lui 2012 un simbol al oraşului şi, în acelaşi timp, martor al faptului ca Saint-Gobain este furnizorul preferat în Romania pentru produse, sisteme, soluţii şi servicii de cea mai înaltă calitate.