O mulţime de reţele de utilităţi sunt lovite sau avariate în urma săpăturilor executate de către echipe care nu au consultat o hartă a utilităţilor din acea zonă. Şi, chiar dacă această hartă ar exista, pericolul de avarie nu dispare: de cele mai multe ori, conductele, cablurile electrice sau de telecomunicații nu se găsesc exact acolo unde sunt cartografiate. Există şi altfel de situaţii nefericite: în cele mai multe dintre cazuri, „punctul fierbinte“ al unei pierderi pe reţeaua de alimentare cu apă sau termoficare se „ghiceşte“, iar săpăturile încep pe o arie foarte largă, de câteva sute de metri.
Echipamentele pentru inspecţie video şi locatoarele profesionale de utilităţi Ridgid pot ajuta la evitarea unei mari părţi din avariile care apar în timpul săpăturilor; astfel, companiile care execută lucrările pot economisi bani, iar confortul cetăţenilor nu este pus în pericol.
Pentru a găsi rapid spărturile sau pentru a identifica tipul de depuneri din canalizări şi reţele de alimentare cu apă sau agent termic, Ridgid produce gama de sisteme pentru inspecţie video SeeSnake.
SeeSnake nanoReel oferă durabilitate operaţională sporită pentru necesităţile de inspectare la diametre mici. Aplicaţii care erau accesibile pană acum numai cu endoscoapele pot fi, de acum, inspectate cu nanoReel. Ţevi de cazan, conducte de alimentare, sisteme de stropire şi o gamă largă de aplicaţii de specialitate, toate acestea pot fi inspectate cu acest echipament.
Camera video cu
diametru mic şi raze strânse de întoarcere permite inspectarea conductelor pană la 85′ (25 m) cu coturi strânse în conducte de 1″ (25 mm). Poate trece de coturi la 90° de la 30 mm în multe sisteme de ţevi.
Unitatea uşoară şi compactă permite transportul uşor şi depozitarea eficientă, iar tamburii interschimbabili permit schimbarea tamburului interior în funcţie de aplicaţie.

MICRO LM-400 NOUL TELEMETRU PROFESIONAL CU LASER
Vizualizează, memorează și transmite instant măsurătorile și calculele avansate efectuate. Activează Bluetooth, conectează micro LM-400 la terminalul iOS (iPhone, iPad) sau Android (Samsung Galaxy), transferă măsurătorile direct pe imagine sau pe schiță și împarte-le cu cei interesați.
Prin conexiunea Bluetooth către smartphone şi tablete se permite vizualizarea, stocarea şi transmiterea datelor cu uşurinţă. De asemenea, elimină pierderea timpului cu lucru pe hârtie şi a erorilor scrise, iar aplicaţia pentru Android şi IOS asigură un transfer uşor şi rapid, transformând măsurătorile din micro LM -400 într-o fotografie sau schiţă.
Micro LM-400 poate fi utilizat și controlat direct de pe smartphone sau de pe tabletă. Permite efectuarea cu uşurință a măsurătorilor de către o singură persoană, iar distanța de măsurare este de până la 70 de metri.
Acesta are un unghi de măsurare de până la 65° cu senzor de înclinare pentru măsurători instantanee și simultane ale distanței pe orizontală, verticală și diagonală. Mai mult de atât, cu un singur dispozitiv se pot efectua măsurători de bază sau avansate în diverse domenii de activitate.
Modelul Micro LM-400 are un temporizator pentru declanşarea măsurătorii la intervalul de timp prestabilit şi măsurători precise prevăzute cu nivelă şi filet pentru ataşarea unui trepied.

Specificații:
Dioda laser – 635 nm < 1mw
Distanța de măsurare – 70 metri
Clasa laser – Class II
Acuratețea de măsurare – ±1.5 mm (10m)
Unghiul de măsurare – 65°
Sursa de alimentare – 2x AA
Greutate (g) – 220 g (incl. battery)
Unități de măsură – m, in, ft
Capacitatea de memorare – 20 măsurători
Durata de viață a bateriei – până la 8.000 de măsurători

Micro LM-100
Acest model anterior este un dispozitiv de măsurare a distanţei cu unde laser ce oferă măsurători precise pentru distanţe de până la 50 de metri. Deşi are dimensiuni reduse, este foarte funcţional. Adunarea, scăderea, calcularea ariei/volumului, măsurători indirecte şi continue sunt uşor accesibile prin tastele predefinite. Rezultatele se citesc uşor pe un ecranul LCD luminat. Micro LM-100 are, de asemenea, un înveliş protector, făcându-l potrivit oricăror condiţii de lucru.

Funcţii:
• Adunare
• Scădere
• Calcularea Volumului
• Calcularea Ariei
• Măsurare Continuă
• Funcție de evidențiere
• Temporizator
• Măsurători Indirecte
• Măsurări în unghi (până la 65°)
• Conexiune prin Bluetooth®
• Transferă/Alocă Datele către Schițe și Imagini
• Aplicația RIDGIDSketch pentru iOS și Android

www.ridgidblog.ro