Bogdan Mustăţea

 

Acest model reprezintă o nouă dimensiune în segmentul picamerelor de 30 kg. Lansat la Bauma 2013, modelul EH 100 produs de Wacker Neuson, aduce multe inovaţii în tehnologia demolatoarelor, combinând armonios o performanţă ridicată de lucru cu o energie de impact mare. Oferă 1.000 lovituri pe minut, este robust dar totuşi foarte uşor de manevrat.

Acest model este singurul din clasa de 30 kg care este dotat cu o carcasă inovatoare, permiţând operatorului un control precis dar şi o bună vizibilitate asupra dălţii. Acest lucru face munca să se efectueze într-un mod mai eficient. De asemenea, echipamentul este dotat şi cu un sistem performant de reducere a vibraţiilor transmise către corp, protejând utilizatorii.

“Pe lângă performanţele ridicate de demolare, greutatea picamerului a jucat un rol foarte important în proiectarea acestuia”, declară Dennis Vietze, Product Manager Wacker Neuson. “Lansăm o unitate în piaţa care are puteri comparabile cu cele pe aer comprimat, în termeni de performanţă de demolare, dar care este mult mai uşor. Avantajul este evident. În raportul cost-beneficiu oferim companiilor o alternativă atractivă pentru picamerele cu aer comprimat. Operatoriii beneficiază de o greutate redusă şi de o manevrabilitate mai bună datorită lipsei futunurilor de aer” adaugă Vietze.

Eficienţa înaltă şi versatilitatea excelentă caracterizează modelul EH 100. De asemenea, picamerul electric are şi multe calităţi tehnologice precum motorul asincron, fără perii, foarte rezistent. Este dotat cu un invertor şi cu un sistem de egalizare automată a voltajului, menit să protejeze echipamentul împotriva căderilor de tensiune din reţeaua de alimentare. Astfel, picamerul are o putere de impact consistentă chiar dacă există căderi de tensiune, totodată fiind protejat şi împotriva supratensiunilor.

Dennis Vietze face un rezumat asupra beneficiilor noului picamer: “Puternic, mobil şi economic. Acestea sunt cuvintele cheie care difierenţiază modelul EH 100 de alte picamere şi completează oferta noastră de produse. Cu EH 100, Wacker Neuson este singurul producător care deţine trei picamere electrice în portofoliul său cu 50, 75 şi 100 jouli putere de impact. Avem picamere practic pentru orice aplicaţie”.

About The Author