Cora Z7 este ideală pentru proiectele care necesită o abordare hibridă
Arhitectura Zynq-7000 integrează un procesor ARM Cortex-A9 cu un FPGA Xilinx din seria 7
Cora Z7 de la Digilent este o platformă de dezvoltare economică și ușor de încorporat în sistemele automate, proiectată în jurul puternicului sistem Zynq-7000 APSoC (All-Programmable-System-on-Chip) de la Xilinx. Arhitectura Zynq-7000 integrează eficient un procesor ARM Cortex-A9 667MHz (cu unul sau două nuclee) și un FPGA Xilinx din seria 7. Gama largă de interfețe hardware de la Cora Z7, de la PHY Ethernet de 1Gbps la convertoare analogice-digitale și pini de intrare / ieșire cu scop general, fac din această placă o platformă de dezvoltare ideală pentru realizarea unei game variate de aplicații embeded.
Cora Z7 este disponibilă în oferta COMPEC în două variante: Zynq-7000 Dual Core (Nr. stoc RS: 184-0484 / Cod de producător: 410-370-1) sau Zynq-7000 Single Core (Nr. stoc RS: 184-0456 / Cod de producător: 410-370). Factorul mic de formă și găurile de montare fac din Cora Z7 o platformă gata de a fi utilizată ca o componentă a unei soluții embeded complexe. Stocarea externă pe cardul SD, conexiunea Ethernet și alimentarea separată permit plăcii de dezvoltare Cora Z7 să funcționeze independent de un computer gazdă. Familia Zynq-7000 oferă flexibilitatea și scalabilitatea unui FPGA, oferind în același timp performanță, putere și ușurința de utilizare asociate în mod obișnuit cu ASIC și ASSP. Gama de dispozitive din familia SoC Zynq-7000 permite proiectanților să țintească aplicații sensibile la costuri, precum și performanțe ridicate de pe o singură platformă folosind instrumente standard din industrie. Drept urmare, dispozitivele SoC Zynq-7000 sunt capabile să servească o gamă largă de aplicații, inclusiv: asistență pentru șoferi auto, controlul motoarelor industriale, rețele industriale, recunoaștere de obiecte, diagnosticare medicală și imagistică, echipamente video și camere inteligente.
Principalele caracteristici care fac din Cora Z7 un adevărat competitor pentru celelalte SoC-uri de pe piață sunt:
- Arhitectura ZYNQ
- procesorul ARM Cortex-A9 de 667 MHz (cu unul sau cu două nuclee)
- unitatea logică programabilă FPGA
- controlere periferice cu lățime mare de bandă: 1G Ethernet, USB 2.0, SDIO
- controlere periferice cu lățime mică de bandă: SPI, UART, CAN, I2C
- Memorie
- 512MB DDR3
- suportă microSD
- Conectori de expansiune
- doi conectori pentru interfața modulului periferic (Pmod)
- compatibil cu plăcile de expansiune Arduino
- Până la 49 de pini digitali I/O
Cora Z7 este complet compatibil cu softul de înaltă performanță Vivado Design Suite de la Xilinx. Acest set de unelte software îmbină designul logic al integratelor FPGA și dezvoltarea de software embedded pentru ARM într-un flux de proiectare intuitiv ușor de utilizat. Poate fi folosit pentru conceperea de sisteme de orice complexitate, de la un sistem de operare complet care rulează mai multe aplicații de server simultan, până la un simplu program care controlează unele LED-uri. De asemenea, este posibil să tratați Zynq-7000 ca pe un microcontroler autonom pentru cei care nu sunt interesați să utilizeze procesorul în proiectarea lor.
Îmbinând toate aceste caracteristici performante, putere de calcul și flexibilitate, Cora Z7 de la Digilent reprezintă un competitor direct pentru celelalte SoC-uri existente pe piață. Alternativele pentru această placă sunt reprezentate de Raspberry Pi 4 (Nr. stoc RS: 182-2096 / Cod de producător: Raspberry Pi 4 4G Model B), care se bucură de cea mai mare recunoaștere la nivel mondial în ceea ce privește proiectele DIY, și Beaglebone Black WiFi (Nr. stoc RS: 125-2412 / Cod de producător: BeagleBone Black Wirelesscare) care s-a dezvoltat exponențial datorită comunității puternice de utilizatori. Inginerii proiectanți vor decide care este cea mai economică și fiabilă soluție pentru aplicația lor.
Autor: Niță Emil
Aurocon COMPEC SRL
Fax: 021 304 62 34
Tel: 021 304 62 33
Email: compec@compec.ro
Site: www.compec.ro