PROTECȚIE ACOLO UNDE ESTE NEVOIE. GHIDUL “TE CONNECTIVITY” PENTRU TUBURILE TERMOCONTRACTABILE

Descoperiți tipurile și aplicațiile posibile pentru aceste produse

Căutați o alternativă pentru banda adezivă, injecție plastică sau turnare? Aveți nevoie de o soluție fiabilă, flexibilă și etanșă pentru a vă proteja conexiunile electrice? Utilizați portofoliul TE Connectivity ce cuprinde produse termocontractabile recomandate într-o gamă largă de aplicații, precum transporturi, electrocasnice, corpuri de iluminat, utilaje industriale și multe altele.

După cum îi spune și numele, tub TermoContractabil, atunci când este încălzit, acesta se mulează pe dimensiunile și forma corpului pe care este aplicat fiind ușor și rapid de instalat. Raportul său de contracție ridicat face posibilă repararea celor mai deteriorate izolații de cablu fără a îndepărta conectorii.

Disponibile într-o gamă largă de materiale, culori și dimensiuni, tuburile termocontractabile se livrează sub formă de role sau bucăți pre-tăiate. Există mai multe tipuri de tuburi în funcție de domeniul și aplicația unde se utilizează. De exemplu, tipurile de tuburi transparente permit inspectarea componentelor acoperite și oferă o calitate excelentă.

Utilizările tuburilor termocontractabile

  • Aceste produse au drept scop principal să ofere:Izolație – protejează și reduce transferul de căldură pentru corpuri termice sau pentru conexiuni electrice;
  • Etanșare – țin la distanță murdăria și chiar apa în unele cazuri;
  • Protecție – utilizarea în mediile dure și în mediul exterior oferă protecție împotriva radiațiilor UV, combustibililor, chimicalelor, și soluțiilor abrazive;
  • Rigiditate – în cazul conectorilor și conexiunilor cap la cap preia din sarcina care apare în zona unde s-a efectuat conexiunea;
  • Identificare – tuburile de diferite culori ajută la recunoașterea rapidă a traseelor electrice;
  • Estetica – îmbunătățesc organizarea firelor și aspectul întregului ansamblu.

Aplicațiile industriale ale tuburilor termocontractabile sunt vaste și se regăsesc în domenii precum: îngrijire personală, transporturi rutiere, feroviare și aerospațiale, agricultură, iluminare, electrocasnice, IT și telecomunicații.

În oferta COMPEC găsiți o gamă vastă de tuburi termocontractabile marca TE Connectivity, cum ar fi seria CGAT, proiectată special pentru a oferi protecție și etanșare față de mediul înconjurător sau seria DSPL, cu raport de contracție 4:1 și rezistență la temperaturi înalte.

Un exemplu de produs din prima serie (CGAT) este tubul termocontractabil negru (Nr. stoc RS: 157-3818) cu lungimea de 1,2 m și diametrul interior de 12 mm care are un raport de contracție de 3:1. Este în conformitate cu standardul E85381 și dispune de un adeziv special pe partea interioară a tubului care, atunci când este încălzit, formează un strat suplimentar de protecție și izolare.

Pentru seria DSPL, tubul transparent de 5,6 mm (Nr. stoc RS: 366-2853) în diametru și 50 mm lungime este ideal pentru conexiunile care se doresc a fi examinate ulterior. Transparența tubului permite vizualizarea zonei unde a fost aplicat, iar raportul mare de contracție îl face ideal pentru o gamă largă de aplicații. Acesta oferă protecție mecanică excelentă, prevenind răsucirea și flexibilitatea cablurilor conectate.

 Aurocon COMPEC împreună cu furnizorul său RS Components rămân angajați să răspundă nevoilor clienților și să furnizeze produse de calitate precum cele de la TE Connectivity. Identificarea modalităților de a rezolva problemele clienților și de a crește fiabilitatea și performanța în medii dure sunt doar câteva dintre modalitățile prin care ne dorim să dezvoltăm un viitor mai sigur, durabil, productiv și conectat.

Autor: Niță Emil Ionuț

 

Aurocon COMPEC SRL

Tel: 021 304 62 33

Fax: 021 304 62 34

Email:compec@compec.ro

Site: www.compec.ro

Distribuitor: RS Components, SICK, MURR Elektronik, STASTO, Hitachi