PROGRAMATOR DE DEPANARE MARCA MICROCHIP. SOLUȚIE DE DEPANARE PENTRU DEZVOLTATORI

Microcontrolerele joacă un rol deosebit de important în viața noastră. Foarte multe dintre dispozitivele curent utilizate, beneficiază de inteligența și flexibilitatea componentelor programabile amintite. Depanarea și programarea microcontrolerelor reprezintă operațiuni ce definesc buna funcționare a întregului sistem comandat. Este foarte utilă posibilitatea de a efectua depanarea în cadrul circuitului. Au fost dezvoltate soluții în acest sens, unul dintre acestea fiind și modulul depanator/programator MPLAB Snap In-Circuit .

Depanatorul cu utilizare în circuit MPLAB® Snap In-Circuit Debugger (PG164100) este o soluție de depanare ultra-economică pentru proiectele ce nu necesită programare de tensiune ridicată sau funcții de depanare avansate. Beneficiind de un set nominal de funcții el nu este gândit pentru programare de producție.

Dispozitivul MPLAB Snap In-Circuit Debugger/Programmer oferă o soluție de depanare și programare economică, rapidă și simplă a majorității microcontrolerelor MCU PIC®, AVR® și SAM, precum și pentru controlerele de semnal digital DCS dsPIC®, utilizând interfața grafică puternică cu utilizatorul mediului de dezvoltare integrat MPLAB X IDE, versiunile 5.05 și ulterioare acesteia. MPLAB Snap se conectează la computer prin interfață de mare viteză USB 2.0 și poate fi conectată la țintă printr-un conector în linie cu 8 pini SIL. Conectorul utilizează doi pini de intrare/ieșire dispozitiv și linia de reinițializare pentru a implementa depanarea în circuit și posibilitatea de programare serială în circuit: ICSP™ (In-Circuit Serial Programming™). MPLAB Snap dispune de toată viteza și funcțiile necesare utilizatorilor de nivel începător pentru a asigura rapid depanarea prototipurilor lor.

Nr. stoc RS 177-4116 – Marca Microchip – Cod de producător PG164100

MPLAB Snap permite programare rapidă. Dispozitivul dispune de un MCU puternic bazat pe SAM E70 Arm® Cortex®-M7 de 32-bit și 300 MHz, pentru iterații rapide de depanare. Împreună cu suportul său pentru o plajă de tensiune țintă largă, MPLAB Snap suportă interfețe avansate precum JTAG cu 4 fire și Serial Wire Debug cu poartă de flux de date. Dispozitivul este de asemenea compatibil cu plăcile demonstrative mai vechi și sistemele țintă utilizând JTAG cu două fire și ICSP.

Avantaje:

  • Potrivire la frecvența de ceas a circuitului;
  • Programează cât de repede permite dispozitivul;
  • Tensiune țintă de la 1,20V la 5,5V (suportă deci o varietate de dispozitive);
  • Portabilitate și alimentare prin USB, nu este nevoie de sursă de alimentare externă;
  • Conformitate CE și RoHS;
  • Întreținere simplă și ușurință în actualizarea funcțiilor;
  • Adăugare de suport pentru noi dispozitive și funcții prin instalarea celei mai recente versiune de MPLAB X IDE, care este disponibilă ca descărcare gratuită la www.microchip.com/mplab/mplab-x-ide.

Dacă performanțele acestui kit și aplicațiile sale v-au trezit interesul, puteți găsi mai multe detalii pe site-ul ro.rsdelivers.com

Autor: Grămescu Bogdan

AUROCON COMPEC SRL

www.compec.ro