PLATFORME AUTORIDICATOARE SI NACELE PE CABLU

Platformele autoridicatoare sunt o alternativa practica si eficace la schelele clasice. Spre deosebire de acestea din urma, platformele autoridicatoare au un grad ridicat de mobilitate, avand timpi de montaj substantial mai mici . In plus, faptul ca aceste platforme sunt concepute modular, se pot achizitiona initial sistemele de baza la care, ulterior, se pot completa, in functie de necesitati, restul de echipamente pentru a transforma platforma in cea care va este cea mai utila in acel moment.

In functie de tipul constructiv , platformele pot fi cu o singura coloana sau cu doua, pot fi fixe sau mobile. Principiul de functionare al instalatiei de ridicat se bazeaza pe existenta unei cremaliere pentru fiecare coloana a platformei. Cremaliera este actionata de un motor adaptat la masa platformei incarcate la capacitate maxima. Acest sistem asigura ridicarea in conditii de maxima siguranta a unei incarcaturi suficiente pe o inaltime considerabila, fara a genera probleme de stabilitate la inaltime sau de balans lateral ca in cazul nacelelor pe cablu.

In ceea ce priveste cantitatea de material ce se poate ridica cu aceste platforme, depinde strict de marimea platformei achizitionate, de numarul de coloane al acesteia, respectiv de inaltimea la care urmeaza sa ridice respectiva greutate, aceasta cantitate fiind intre 1t si maxim 3,5 t, reprezentand materiale sau persoane.

In mod uzual, platformele sunt utilizate in  activitati de refacere de fatade, de intretinere a acestora, de placare cu materiale izolatoare, in constructii navale de mare anvergura, ca platforme industriale de exterior sau de interior s.a.m.d.

Platformele sunt dotate cu prize la 380 V respectiv 220 V in functie de alegerea clientului, pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a fi independent in exploatarea acesteia.

Un alt plus al acestui tip de platforma il constituie faptul ca ofera utilizatorului un grad mare de libertate si siguranta , permitandu-i lucrul in pozitii oricat de dificile.

Nacelele pe cablu sunt ideale pentru lucrari de vopsitorie, de intretinere si reparatii fatade. Simple, sigure, usor de montat si de intretinut, acestea sunt foarte cautate pentru activitati de intretinere exterioara la cladiri cu inaltimi mari. Silentioase, discrete, au ca principal avantaj usurinta manipularii si adaptabilitatea la cerintele cele mai diverse si diversificate ale clientilor.

In acest domeniu, Italia Star va propune  platforme autoridicatoare si nacele fabricate de firma Electroelsa, firma cu o experienta de peste 30 de ani , fiind recunoscuta ca una dintre cele mai importante firme de fabricare a sistemelor si dispozitivelor de lucru la inaltime.

 

www.italiastar.ro