PICTORIAL GINA PISTOL – CLUPA DE FILETAT RIDGID 700

Ridge Tool Co. este unul dintre cei mai importanţi producători mondiali de scule şi echipamente profesionale, ale cărui produse sunt comercializate în peste 130 de ţări din întreaga lume. Compania RIDGID® are sediul central în Elyria, Ohio, şi face parte, începând cu anul 1966, din consorţiul Emerson Electric. Fabricile RIDGID sunt amplasate în Statele Unite ale Americii, dar şi în Europa şi Asia.

Paleta largă de produse RIDGID® (peste 300 de modele) include o mare varietate de maşini de filetat şi de curăţat conducte, scule pentru instalaţii sanitare, dar şi maşini utilizate în domeniul industrial sau electric.

Gama de echipamente RIDGID cuprinde clupe de filetat manuale pentru realizarea filetelor tip G, un filet cu profil triunghiular folosit în special pentru instalaţii de gaze şi alimentări cu apă, clupe electrice acţionate manual şi masini de filetat staţionare. Gama de diametre care poate fi filetată cu aceste dispozitive este cuprinsă între 1/8” şi 6”. Filetele pentru conductele cu diametrul mai mare de 4” se pot realiza prin utilizarea unui dispozitiv de filetat cu cuţite ajustabile, care se poate cupla la o maşină de filetat staţionară sau celei mai versatile şi robuste clupe electrice de filetat de pe piaţă – modelul 700. Instalatorii americani îl numeau în anii ‘60 “the mule” – catârul.

De asemenea, acest dispozitiv de filetat se poate utiliza şi pentru antrenarea tăietorului hidraulic pentru ţevi din oţel model 258, care are capacitatea de a tăia prin deformare plastică, conducte cu diametrul maxim de 12”.

Compania Emerson a inaugurat, la Cluj, Romanian Engeneering Center şi prima facilitate de producţie. În primul trimestru al anului 2009 au fost date în folosinţă prima unitate de producţie RIDGID, un Centru de Relaţii cu Clienţii cât și un Centru de Training de mari dimensiuni.

www.ridgid.eu