Necesitatea maşinilor de măturat stradale este incontestabil necesară pentru buna desfăşurare a vieţii de zi cu zi. România a cunoscut în ultimii ani o îmbunătăţire a serviciilor în acest domeniu dar şi o îmbunătăţire a tehnologiilor folosite, fiind achiziţionate maşini de generaţie nouă, foarte eficiente.

Tendinţa generală a pieţei este producerea unor maşini eco-firendly, cu emisii cât mai reduse, cu un consum de resurse mic şi în acelaşi timp să protejeze participanţii la trafic şi oamenii, în privinţa prafului rezultat ori a poluării fonice.

De asemenea, un aspect foarte important pe care producătorii dar şi utilizatorii îl iau în calcul este confortul utilizatorului. Ergonomicitatea comenzilor şi climatul de lucru plăcut conduc practic la reducerea stresului, a oboselii şi implicit la îmbunătăţirea calităţii operaţiunilor executate.

Calitatea echipamentelor este un criteriu de eligibilitate decisiv la achiziţionare, utilizatorii punând un accent crescut şi pe costul întreţinerii ulterioare, nu numai pe preţul de achiziţie.

Maşinile de capacităţi mai mici sunt la fel de necesare ca şi cele de capacităţi mari. Se pot mătura într-un mod foarte eficient şi rapid drumuri înguste sau trotuare şi pot ajunge cu uşurinţă acolo unde cele de dimensiuni mai mari întâmpină dificultăţi.

 

[h1 type=”1″ ]Bucher Schörling[/h1]

CityCat 1000 este rezultatul multor ani de experiență în dezvoltarea și fabricarea mașinilor de măturat compacte pentru scopuri profesionale. Cu cadrul său subțire, această mașină de măturat este soluția ideală pentru curățarea spațiilor restrânse și zonelor cu acces limitat.

Este mașina perfectă pentru măturarea suprafeţelor mai mari, parcărilor, centrelor comerciale, perimetrelor fabricilor și locuințelor. Un punct forte îl reprezintă curățarea mediilor urbane cu trotuare și străzi mici, precum zonele rezidențiale.

Duzele de pulverizare a apei montate la perii și în gura de aspirare înlătură particulele de murdărie pentru a asigura efectiv o măturare a zonelor critice. O benă basculabilă mare, confecționată din oțel-crom, păstrează reziduurile și permite o descărcare ușoară în containere sau pubele. Fixată pe roți de ghidaj, gura de aspirare, localizată între roțile din față, se sincronizează în mod optim cu cele două perii, pentru o acoperire perfectă a zonei de măturat. Construcția specială îi permite acesteia să treacă peste obstacole fără a suferi daune. Ventilatorul este proiectat pentru curățarea fără efort a mizeriei şi reziduurilor mai grele, fără a produce un nivel de zgomot mărit.

Operatorii pot alege dintr-o gamă largă de accesorii pentru întreţinerea de vară și de iarna – girofaruri, furtun pentru frunze, radio CD, aer condiționat, cameră supraveghere spate, furtun şi lance de înaltă presiune, plug de zăpadă și împrăștietor material antiîngheţ – pentru soluții care să acopere cele mai exigente cerințe.

 

Lungime mm 3.700

Lăţime mm 1.100

Înălţime mm 2.100

Lăţime de măturare mm 2.300

Greutate totală kg 2.400

Motor Deutz, 3 cilindri, diesel

Rezervor combustibil l 50

Vieză operare km/h 0-12

Viteză deplasare km/h 0-25

Buncăr din aliaj oțel-crom având capacitate 1 mc

Rezervor apă curată 220 litri și sistem recirculare

cu rezervor adițional 70 litri

2 perii diametru 700 mm

Furtun detașabil pentru frunze și gunoi vrac

Radio CD, Aer condiționat

Cameră in spate cu monitor în cabină

Virare cu toate roțile

Pistol lance cu apă la înaltă presiune

Plug de zăpadă și împrăștietor material antiderapant

 

www.utilajesalubrizare.ro

 

 

[h1 type=”1″ ]GREEN MACHINES[/h1]

În plus faţă de un control eficient al prafului, tehnologia CloudMaker reduce dramatic impactul negativ asupra mediului inconjurător utilizand cu 70% mai puţină apă, si optimizează costurile cu reciclarea apei folosite pentru curăţarea filtrelor, a rezervoarelor sau a duzelor de aspiraţie.

Automăturătoarea 636 suprimă eficient praful starnit prin măturare, folosind mai puţină apă decât alte măturători din clasa sa, graţie tehnologiei patentate CloudMaker™ care formează un “nor” fin de apă pulverizată in faţa periilor.

Intuitivă, 636 face ca operatorul să lucreze tot timpul relaxat, datorită amplasării ergonomice a comenzilor si a vizibilităţii maxime din orice

unghi. Scaunul reglabil şi cu

suspensii împreună cu radio/CD sunt dotări standard.

Construită integral din oţel inoxidabil de cea mai bună calitate şi tratată împotriva coroziunii, 636 face faţă celor mai grele condiţii de lucru. Sistemul de suspensii complet independent KONI asigură un mod de deplasare confortabil, indiferent de tipul de teren sau obstacolele pe care se află.

 

Model 636

Lungime mm 3.580

Lăţime mm 1.140

Înălţime mm 1.980

Greutate totală kg 2.800

Lăţime de măturare mm 2.050

Capacitate container mc 1

Motor Kubota 1505T

Putere CP 42

Viteză deplasare km/h 0-32

Viteză operare km/h 0-13

Sistem de filtrare a prafului, cu trei filtre

Sistem de suprimare a prafului

Tehnologie de pulverizare a apei CloudMaker

12 palete tip rotor din oţel aliat

 

www.tenrom.ro

 

[h1 type=”1″ ]Hako[/h1]

HAKO CITYMASTER 1250 reprezintă soluţia perfectă pentru acoperirea tuturor aplicaţiilor urbane în orice sezon. Disponibilă în doua variante de putere de lucru (hidraulic) standard 1.250 respectiv 1250C, pentru aplicaţii cu accesorii de iarnă şi în două versiuni: Classic respectiv Confort, având sistem de climatizare în cabina operatorului. Disponibilă în versiuni de echipare pentru: măturare pavimente, spălare stradală (Street Washer), tuns iarbă cu dispozitiv de colectare automat în benă, kit aplicaţie sezon iarnă, respectiv lamă zapadă dreaptă sau în V, freză, sărăriţă de capacitate medie montabilă direct în spate sau sărăriţă cu capacitate sporită montabilă în locul benei de praf.

 

Model Citymaster 1250C

Lăţime mm 1.250

Înălţime mm 1.999

Lăţime măturare mm 2.250

Capacitate rezervor apă l 180

Capacitate container mc 1

Greutate maximă kg 2.600

Motor Yanmar, 4 cilindri

Combustibil diesel

Putere CP 48 la 3.000 rpm

Capacitate cc 2.189

Rezervor l 60

Viteză operare km/h 0-16

Viteză deplasare km/h 0-12

 

www.hako.ro

 

About The Author