IVECO deschide un nou drum, cu noua sa familie Daily Air-Pro, echipată cu sistem unic de suspensie pneumatică inteligentă, cu control electronic – o premieră la nivelul industriei – care îmbunătățește confortul în conducere, protejează șoferul și încărcătura vehiculului și se adaptează cerințelor misiunii de transport.

Noul Daily duce conectivitatea și colaborarea la un nou nivel, cu IVECO Driver Pal powered by Alexa, noul asistent vocal, care îi permite șoferului să interacționeze cu vehiculul și cu comunitatea șoferilor prin intermediul comenzilor vocale, oferind o experiență de conducere sigură, confortabilă și fără stres.

Tehnologia de ultimă generație a motorului și sistemul de post-tratare asigură o conformitate deplină cu reglementările Euro 6-D Final și Euro VI-E, în condiții reale de utilizare și pe toată durata de viață a vehiculului (Factor de Conformitate =1). Motorul optimizat, de 2,3 litri, oferă economii de combustibil de până la 6% și îmbunătățește versatilitatea modelului Daily cu o creștere a cuplului de până la 15%, pentru aplicații solicitante.

Thomas Hilse, IVECO Brand President a declarat: „Cu Noul Daily, trecem la un alt nivel în mod inteligent. Acesta oferă un nivel de inovație fără egal pe piață. Aduce la bord cel mai înalt nivel de confort și siguranță din clasa sa, o flexibilitate extraordinară și concentrare pe misiunea de transport, alături de o reducere substanțială a Costului Total de Proprietate (TCO) și de o extindere constantă a portofoliului de servicii IVECO ON. Pentru noi, cei de la IVECO, îmbunătățirea reprezintă un proces fără de sfârșit – atunci când atingem un obiectiv, începem imediat să lucrăm la următorul. Nu ne oprim niciodată.”

Davide Diana, IVECO Light Business Line Director, a declarat: „Fiecare generație Daily a stabilit noi standarde, iar acest lucru a făcut din Daily «un Nume în cadrul Mărcii Iveco», având un succes durabil. Daily este fidel vocației sale de sustenabilitate, constituind punctul de referință în domeniul vehiculelor comerciale ușoare propulsate cu combustibili alternativi. Noul Daily intră pe piața vehiculelor comerciale ușoare într-un an în care este de așteptat să se ridice la cel mai înalt nivel din istorie. Înmatriculările au crescut consistent pe parcursul ultimelor 3 trimestre, iar IVECO a urmărit aceeași tendință.”

Tendințele cheie din industria vehiculelor comerciale au fost cele care au condus cea mai recentă evoluție a Noului Daily. Acesta utilizează valorile sale de bază: versatilitatea, robustețea, durabilitatea și performanța, care l-au făcut favorit pe segmentul său, pentru mai bine de 40 de ani. Modelul prezintă soluții inovative, concentrate pe client, care îl fac un vehicul adaptiv, interactiv, cooperativ și conectat – cel mai inovativ vehicul comercial ușor din generația sa și companionul inteligent al clientului.

Noul Daily anticipează cerințele clienților de pe o piață a vehiculelor comerciale în schimbare rapidă, pandemia de COVID-19 amplificând și accelerând tendințele deja existente. Sectorul livrărilor către clientul final (last mile) a cunoscut un boom, deoarece consumatorii și-au crescut în mod dramatic dependența de e-comerț și de serviciile de livrare la domiciliu, în timpul lockdown-urilor. Această schimbare a obiceiurilor de cumpărare este de așteptat a se permanentiza într-o anumită măsură la ușurarea restricțiilor – antrenând o creștere a cererii pentru vehiculele comerciale ușoare. Conectivitatea a devenit o necesitate a vieții de zi cu zi – personală sau profesională – iar vehiculele trebuie să îndeplinească această cerință. Sustenabilitatea și aerul curat au dobândit o și mai mare importanță, conducând la standarde din ce în ce mai provocatoare în ceea ce privește emisiile poluante ale vehiculelor.

Suspensia inteligentă AIR-PRO: deplasare unică, lină și confortabilă

Noul Daily prezintă revoluționara suspensie pneumatică AIR-PRO, care se adaptează constant la condițiile de utilizare, pentru a oferi o deplasare lină și sigură șoferului și încărcăturii vehiculului. Unitatea exclusivistă de control a amortizării AIR-PRO Continuous Damping Control (CDC) reacționează aproape instantaneu la denivelările drumului, calculând la fiecare 10 milisecunde presiunea ideală pentru fiecare amortizor, pentru a livra cea mai bună reacție dinamică. Vibrațiile reduse cu 25% contribuie, la rândul lor, la o experiență suprem de confortabilă în conducere.