Schneider Electric a finalizat integrarea soluției sale de management al infrastructurii centrelor de date (DCIM), StruxureWare for Data Centers, cu software-ul UCMDB (Universal Configuration Management Database) dezvoltat de HP. Astfel, prin îmbunătățirea comunicării dintre platformele de management al serviciilor IT (ITSM) și DCIM, această integrare ajută managerii centrelor de date să-și gestioneze mai coerent echipamentele.

„O provocare tot mai mare cu care se confruntă în prezent managerii centrelor de date o reprezintă obstacolele dintre mediul IT și clădiri care afectează comunicarea și îi împiedică să realizeze primii pași către eficientizarea operațiunilor, optimizarea consumului de energie și reducerea costurilor”, a declarat Soeren Jensen, Vice President Enterprise Management and Software, Schneider Electric.

În mod obișnuit, platformele DCIM și ITSM sunt operate separat una față de cealaltă, implicând utilizarea de resurse și echipe diferite, ceea ce crește riscul conflictelor de resurse care pot fi costisitoare și de lungă durată. Integrarea suitei StruxureWare for Data Centers a Schneider Electric cu software-ul UCMDB al HP permite reconcilierea comunicării și a datelor despre echipamente între platformele de soluții DCIM și ITSM, ajutându-i pe managerii centrelor de date să gestioneze atât serviciile IT, cât și infrastructura fizică a centrului de date într-un mod complet, integrat.

About The Author