Noile pompe Airless Bisonte

Un produs nou care face parte din gama Bisonte este sistemul „airless” pentru pomparea materialelor de zugrăveală şi vopsitorie. Din luna octombrie, compania ItaliaStar a lansat un nou brand pentru piaţa de utilaje de mică mecanizare din România ce poartă numele de Bisonte. Utilajele sunt asamblate în România de către companie, o parte din componente sunt importate din Italia sau China iar altele sunt produse autohtone. În felul acesta societatea a reuşit să intre pe piaţă cu un produs de o calitate europeană, menţinând în acelaşi timp şi un preţ accesibil. Majoritatea utilajelor sunt dotate cu motoare Subaru iar gamele de utilaje produse se grupează în: pompe pentru zugrăveli şi vopsitorii, maiuri compactoare, plăci compactoare unidirecţionale şi reversibile, maşini de tăiat asfalt şi/sau beton, elicoptere şi vibratoare pentru beton.

Utilajele din gama Bisonte sunt concepute, verificate şi testate de personal calificat. Astfel, fiecare utilaj poartă marcajul de control al calităţii interne, obţinut în momentul asamblării şi verificat înainte de livrare. Toate produsele sunt asamblate în conformitate cu normele europene în vigoare şi deţin certificările de conformitate cu standardele CE.

Distribuţia acestora se realizează prin intermediul unei reţele naţionale de vânzare, compusă din magazine profesionale pentru utilaje de construcţii – companii cu o bogată experienţă şi cunoscute în acest domeniu. Un alt canal de distribuţie este vânzarea către clienţii finali, în general – companiile mari de construcţii, prin intermediul reprezentanţilor tehnici proprii.

Sistemul Airless constă în pulverizarea fluidelor fără a utiliza aerul comprimat. Este folosită în schimb dispersia (atomizarea) materialelor folosite, în particule foarte fine care apoi sunt pompate la presiuni foarte mari şi aplicate pe suprafaţa care necesită prelucrare. Sistemele Airless Bisonte, sunt acţionate de motoare electrice şi se împart în două categorii: pompe Airless cu membrană şi pompe Airless cu piston. Diferenţierea este dată de tipul de pompare – pneumatic în cazul sistemului Airless cu membrană sau mecanic în cazul sistemului Airless cu piston.

Un avantaj al utilizării pompelor de zugrăveală Bisonte este faptul că productivitatea creşte şi se reduce consumul de material pentru lucrările de vopsire şi acoperire. Vopseaua sau materialul de acoperire penetrează uşor şi pătrunde mai bine în asperităţi, pori şi fisuri. Astfel, se realizează un strat de vopsea cu o grosime uniformă. Cu ajutorul pompelor Airless este aplicat un strat de acoperire “umed”, nu lichid, asigurând o bună aderenţă la suprafaţă, fără scurgeri, reducând şi timpul de uscare şi bineînţeles cantitatea de vapori rezultaţi. În concluzie, calitatea zugrăvelilor şi vopsitoriilor cu sistemele de pompare tip Airless, este superioară si mult mai economica decât aplicaţiile tradiţionale.

 

BISONTE PAZ6820

Pompă Airless cu membrană

Aceste pompe pot fi folosite pentru o gamă completă de zugrăveli interioare şi exterioare, în vopsitorii, pentru aplicarea diverselor emulsii, grunduri, emailuri şi multe altele. Sunt dotate cu un motor electric de 750W. Presiunea de lucru este de 200 bari iar reglajul acesteia se face mecanic. Debitul maxim poate ajunge la 2 litri/minut. Pistolul de pulverizare este dotat cu o duză interschimbabilă iar granulometria este de 0,5 mm. Lungimea furtunului este de 30 m şi sunt incluse două sisteme de filtrare şi un kit pentru transport cu roţi.

 

BISONTE PAZ6640

Pompă Airless cu piston

Aceste pompe cu piston din gama Bisonte pot fi folosite pentru aceleaşi aplicaţii ca şi cele cu membrană, precum zugrăveli interioare sau exterioare, pentru aplicarea grundurilor şi multe alte aplicaţii speciale. Comparativ cu modelul precedent, sunt mai puternice, dezvoltând 1.100W. Presiunea de lucru este aceeaşi, ajungând la 200 bari. În schimb, reglajul presiunii se face acum electronic. Au o granulometrie de 0,55 mm şi un debit mai mare cu 0,4 litri, ajungând la un maxim de 2,4 litri pe minut. Furtunul are o lungime considerabil mai mare, de 90 metri, lucru ce îl face uşor de folosite pentru arii mari de lucru. De asemenea, pistolul de pulverizare este dotat cu duză interschimbabilă. Un set de trei sisteme de filtrare sunt incluse şi bineînţeles kitul pentru transport cu roţi, pentru a face deplasarea cât mai rapidă.

 

Pompele Airless Bisonte sunt livrate complet echipate şi gata de lucru. Acestea beneficiază de 12 luni garanţie, sunt livrate din stoc şi sunt disponibile la nivel naţional. De asemenea, există şi un stoc de consumabile ce include piese de schimb precum: pistoale de pulverizare, filtre, duze, furtunuri, conectori, etc. Sunt organizate periodic şi prezentări sau demonstraţii practice, cu toate sistemele de pompare a materialelor de construcţii.

Compania Italia Star a fost înfiinţată în anul 1996, devenind de-a lungul timpului unul dintre cei mai importanţi jucători în piaţa utilajelor pentru acces la înălţime pe bază de cremalieră, respectiv platforme auto-ridicătoare şi macarale turn, din România. Activitatea este împărțită în doua divizii principale.

Utilaje de acces şi lucru la înălţime

Sunt comercializate: macarale turn, macarale auto-ridicătoare, lifturi de şantier pentru marfă sau persoane, platforme auto-ridicătoare pe bază de cremalieră şi cablu, platforme mobile tip foarfecă sau telescopice şi autoutilitare cu nacelă. Producătorii reprezentaţi pentru aceste utilaje sunt: Electroelsa, GruDalbe, Iteco şi StarLift.

Utilaje pentru mecanizare şi pompare în domeniul construcţiilor

În această divize sunt comercializate: utilaje de mică mecanizare pentru construcţii, sisteme de pompare a materialelor de construcţii, pompe de vopsitorie în sistem Airless şi o gamă largă de generatoare de curent şi motopompe, pentru toate tipurile de utilizări. Producători reprezentaţi sunt: IMER Group, Bisonte, Subaru, Worms Entreprises şi Tecknoplast.

 

Italiastar Com Due SRL

Autostrada Bucuresti-Pitesti Km.13,2

Loc.Chiajna – Ilfov

TEL. 021.433.03.27

FAX. 021.433.03.26

info@italiastar.ro; www.italiastar.ro