Noile compresoare cu surub ESD de la Kaeser

Noua serie ESD de compresoare cu şurub de la Kaeser asigură debite de aer impresionante cu disponibilitate şi eficienţă maxime şi design compact. Cu motoare de 200 kW şi 250 kW, respectiv, ESD 352 şi 442 ESD asigură debite de aer de la 36,1 la 42,1 m³ / min (la 8 bar) şi – la fel ca toate compresoarele cu şurub Kaeser – sunt proiectate pentru presiuni de până la 15 bar.

Eficienţa lor excepţională şi performanţele obţinute sunt rezultatul proiectării meticuloase a inginerilor de la Kaeser. Noile modele ESD asigură patru moduri de realizare a unor importante economii de energie: 1. Blocul cu turaţie redusă de 1500 rot/min utilizează rotoare cu profil optimizat “Sigma Profile” fapt care asigură o eficienţă superioară – ESD 442 fiind echipat cu un bloc de compresie special proiectat. În combinaţie cu modificările suplimentare, precum minimizarea pierderilor interne, inginerii de la Kaeser au reuşit reducerea puterii specifice consumate cu până la 5% prin comparaţie cu modelele anterioare. 2. Compresoarele cu şurub de la Kaeser sunt antrenate de motoare electrice din categoria IE3 cu randament şi fiabilitate maxime. Aceste motoare vor deveni obligatorii în UE începând cu 01.01.2015, dar utilizatorii se pot bucura deja de beneficiile asigurate de aceste motoare prin alegerea compresoarelor Kaeser. 3. Sistemul Kaeser cu eficienţă ridicată de transmisie 1:1 elimină pierderile de transmisie asociate sistemelor cu roţi dinţate sau curele, deoarece motorul şi blocul de compresie sunt cuplate direct. 4. Cu cinci moduri de control la alegere, noul controler intern “Sigma Control 2” al compresorului asigură adaptarea precisă a performanţelor compresorului la consumul instantaneu de aer comprimat permiţând astfel economii suplimentare de energie.

Noul “Sigma Control 2” de la Kaeser asigură utilizatorului şi numeroase alte avantaje: acest sistem avansat oferă o mai mare flexibilitate prin intermediul numeroaselor sale interfeţe inovatoare şi module suplimentare de comunicare. Prin urmare, conectarea la sisteme de economisire a energiei cu control tip master, reţele de calculatoare şi / sau de diagnosticare de la distanţă şi sisteme de monitorizare, cum ar fi serviciul Teleservice de la Kaeser, este extrem de ușoară. Ecranul mare amplasat în centrul panoului de control simplifică de asemenea comunicarea locală cu echipamentul, în timp ce un slot pentru card SD măreşte viteza de citire a datelor şi a procesului de actualizare. În plus, adăugarea funcţiei RFID asigură continuitatea, creşterea securităţii şi îmbunătăţirea semnificativă a calităţii activităţilor de service. De asemenea, “Sigma Control 2” este responsabil pentru monitorizarea compresorului şi eventual a uscătorului cu refrigerare şi a convertizorului de frecvenţă.

Sistemul eficient de răcire din compresoarele ESD nu numai că permite temperaturi extrem de scăzute ale aerului comprimat livrat dar economiseşte şi energie cu ajutorul unui ventilator cu turaţie reglabilă responsabil pentru răcirea fluidului. Acest sistem inteligent optimizează puterea specifică în funcţie de condiţiile de ambient şi este prevăzut cu separator de condens şi purjare automată monitorizată. Astfel, peste 95 la sută din condensul acumulat poate fi separat de fluxul de aer comprimat. Răcitorul este amplasat în partea din spate a echipamentului, unde este disponibilă o deschidere de admisie generoasă pentru aerul de răcire. Acest sistem previne preîncălzirea aerului de răcire şi, prin urmare, optimizează efectul de răcire. Prin urmare, eficienţa şi fiabilitatea echipamentelor de tratare a aerului comprimat este considerabil îmbunătăţită. Deoarece compresoarele cu convertizor de frecvenţă asigură avantaje certe pentru anumite aplicaţii, ambele modele sunt disponibile şi în varianta cu turaţie variabilă.

Toate aceste avantaje, cuplate cu o eficienţă fără precedent şi un design compact, asigură compresoarelor cu şurub ESD de la Kaeser o netă supremaţie faţă de celelalte compresoare din aceeaşi clasă