NEXT GENERATION

Cum ar arăta Universul în care trăim într-o versiune 2.0 îmbunătățită: mai puternică, mai longevivă și cu legi poate mai permisive? Un spațiu în care o parte din cunoașterea esențială ar putea fi dobândită direct de la naștere, fără a mai fi nevoie de a învăța de la zero despre lumea în care trăim. Ar fi probabil mult mai eficientă. Având în vedere resursele limitate pe care le avem la dispoziție în momentul de față, cunoașterea generală despre lumea în care trăim este bazată mai mult pe încercări și pe studierea efectelor simțite sau văzute. Să nu uităm, totuși, că există elemente și forțe care nu pot fi văzute sau care nu au niciun efect perceptibil, învăluite într-un mister total ce depășește probabil toate granițele imaginației umane.

Trăim într-o lume care avansează rapid către un viitor din ce în ce mai automatizat, lucru perfect normal, având în vedere structura naturală a lucrurilor care este complet automatizată:

Pământul are o mișcare automată în jurul Soarelui, Luna, în jurul Pământului, clima și anotimpurile vin în mod automat, iar în corpul omenesc, toate procesele ce se petrec simultan, au loc automat. Automatizarea a fost și va rămâne, probabil pentru mult timp, un centru de gravitație pentru tot ceea ce înseamnă evoluție. Întrebarea este: Ce se află după automatizare?

Pașii spre o nouă generație nu înseamnă doar abilitatea de a estima viitorul, dar și cunoașterea trecutului, pentru a nu repeta aceleași greșeli. Istoria se repetă, dar nu în totalitate, la fel ca vechiul proverb: “nu poți călca de două ori în același loc, într-un râu”.

 

Cu bine,

Editor Șef

Ciprian Rotaru