MOTOPOMPE

Din aceasta  categorie vom aborda cateva tipuri semnificative pentru folosirea lor frecventa cum sunt pompele pentru apa semi-curata, cele pentru apa murdara, pompele pentru lichide special, s.a.m.d.

Pompele pentru apa semi-curata sunt folosite pentru drenarea apelor din zone de acumulare, sunt concepute sa functioneze in medii umede, si  respecta cele mai riguroase norme de securitate.

Avand un cadru rigid, echipate cu sorb si inele de prindere a furtunului, pot evacua ape uzate cu o granulometrie de 5,5-8 mm, cu un debit de 20-30 mc/ora . Echipate cu motoare fiabile, pe benzina, motoare in 4 timpi cu racire cu aer, acest tip de pompe functioneaza fara probleme in regim de exploatare intens. Au cost redus de intretinere, piesele sunt interschimbabile, ca atare si operatiile de mentenanta programate, dureaza putin, si sunt ieftine.

Motopompele pentru ape murdare si foarte murdare sunt concepute pentru utilizare profesionala , ca atare au capacitatea de a vehicular solutii cu granulatii intre 8 si 31 mm, cu debite mari, pana la 150 mc /h, avand posibilitatea de a functiona in regim intens perioade mari de timp , fara a fi necesara vreo interventie pentru reparatii sau intretinere. Motoarele cu care sunt echipate astfel de pompe sunt fie pe benzina , in 4 timpi, fie Diesel. Cdrul de sustinere este rigid, vopsit in camp electrostatic, dotat cu tampoane impotriva vibratiilor ceea ce confera fiabilitate intregului ansamblu al pompei.

Motopompele de mare presiune , au o inaltime de refulare de peste 100 m, functioneaza cu un debit de 45 mc/h, si sunt proiectate pentru o granulometrie de 5,5 mm.  In plus, fata de celelalte tipuri de motopompe prezentate, acestea sunt dotate cu senzor de lipsa de ulei, menit sa protejeze motorul electric in functionare. Motorul poate fi de asemenea Diesel sau pe benzina,in functie de preferinta celui care urmeaza s ail foloseasca.

Motopompele pentru fluide cu vascozitate mare, sunt motopompe cu membrane cu cadru rigid, cu motor profesional, Diesel sau pe benzina, in 4 timpi, cu utilizare pe scara larga atat in domeniul professional cat si in domeniul casnic sau industrial. Sunt pompe cu autoamorsare, compacte, usor de intretinut, robuste si fiabile.

Motopompele pentru lichide speciale sunt destinate pomparii unor lichide cu caracteristici deosebite de lichide uzuale, cum ar fi apa de mare a carei salinitate actioneaza intens asupra elementelor pompei, producand corodarea acestora in scurt timp , titeiul sau produsele petroliere s.a.m.d.

Puteti gasi astfel de pompe la Italia Star, care pune la dispozitie si echipamente suplimentare si service autorizat pentru toate aceste tipuri de motopompe.

http://www.generatoare-de-curent-italiastar.ro/motopompe/