Miller – Gama aparatelor de sudura MIG-MAG

Miller Electric produce o gamă completă de aparate de sudură MIG-MAG împărţite în două game mari. Din prima gamă fac parte aparate de sudură monofazate – dedicate zonei de întreţinere, service auto/tinichigerie şi confecţii metalice uşoare. A doua gamă cuprinde aparate de sudură trifazate – dedicate zonei de industrie, ateliere de confecţii metalice, producţia şi instalarea conductelor de petrol, în industria navală, etc.

Aparatele de sudură Miller XPS450 şi XMT 450 MPA fac parte din gama trifazată, fiind modele similare ca amperaj – peste 450A, dar diferite din punct de vedere al funcţiilor.

 

XPS450

Miller XPS450 reprezintă o sursă clasică de tip transformator, extrem de robustă. Se poate folosi în aplicaţii precum: reparaţiile generale şi întreţinere; confecţii metalice din oţel sau confecţionarea structurilor pentru camioane. Este o sursa precisă de sudură, cu reglaj în 40 de trepte şi dotată cu un display LCD care indică tensiunea şi amperajul de lucru. Împreună cu un derulator (ST24 sau ST44), dotat cu sistem de antrenare cu 4 role, este indicată pentru utilizarea în regim constat, la amperaj de până la 450A. Procese sudură: MIG si Flux Core (sârmă tubulară).

XMT 450 MPA

Miller XMT 450 MPA este o sursă invertor multiproces, cu gamă de amperaj 15-600A. În gama de aplicaţii la care poate fi folosit se numără: industria construcţiilor, navală, feroviară, confecţionarea structurilor pentru camioane, închiriere sau ateliere pentru reparaţii. Procese sudură: MIG, MIG Pulsat, Flux Core (sârmă tubulară), Sudură cu electrod învelit; Sudură TIG.

Această sursa de sudură este dotată cu tehnologii de vârf brevetate de producătorul Miller:

– Wind Tunnel Technology – protejează componentele electrice ale aparatului de contaminarea cu elemente din exterior;

– Fan-On-Demand – sistemul de ventilare funcţionează doar atunci când este necesar, reducând zgomotul, consumul de curent, etc;

– Lift-Arc – permite sudură TIG fără a fi necesar arcul de înaltă frecvenţă. Este eliminat riscul de contaminare al electrodului de wolfram;

– Adaptive Hot Start – măreşte amperajul la amorsare, eliminând riscul de lipire al electrodului;

– Line voltage compensation – menţine arcul de sudură constant chiar şi în cazul variaţiilor de + 10% sau -10%.

 

www.scule.detop.ro