Începând cu luna Mai 2013, compania Italia Star a devenit noul şi unicul importator pentru România al utilajelor de origine japoneză marca Mikasa. Compania Mikasa Sangyo Co. Ltd, cu sediul în Tokio, are o istorie de peste 75 de ani de activitate în domeniul echipamentelor pentru construcţii. În prezent deţine o reţea de distribuţie şi service la nivel mondial. De-a lungul timpului compania japoneză a brevetat numeroase invenţii, devenind astfel unul dintre cei mai importanţi producători asiatici de echipamente pentru construcţii, fiind recunoscut la nivel mondial pentru calitatea şi fiabilitatea produselor sale.

Producţia echipamentelor este situată integral în Japonia şi se realizează în fabrici dotate cu tehnologii moderne care respectă toate standardele de control, calitate dar şi a normelor ecologice actuale. De asemenea, toate echipamentele sunt certificate conform normelor ISO 14001.

Centrul de cercetare şi dezvoltare al companiei a permis apariţia şi implementarea unei tehnologii unice Mikasa, recunoscută şi apreciată pentru rezultatele sale în domeniul sistemelor de compactare, în special pentru maiuri compactoare. Meticulozitatea dar şi atenţia la detalii, calităţi specifice culturii japoneze, în combinaţie cu tehnologiile de ultimă generaţie sunt completate de o echipă tânără de ingineri. Toate acestea au avut ca rezultat dezvoltarea unor utilaje inovatoare şi de înaltă calitate.

Compania Italia Star Srl a fost înfiinţată în anul 1996, devenind de-a lungul timpului unul dintre cei mai importanţi jucători în piaţa utilajelor pentru acces la înălţime pe bază de cremalieră, respectiv platforme auto-ridicătoare şi macarale turn din România. Compania are două divizii principale, una de utilaje de acces: macarale turn, auto-ridicătoare, lifturi de şantier pentru marfă sau persoane, platforme auto-ridicătoare pe bază de cremalieră şi pe cablu, iar a doua divizie, este compusă din utilaje de mică mecanizare pentru construcţii, sisteme de pompare a materialelor de construcţii şi o gamă largă de generatoare.

Mikasa recunoaşte necesitatea de a dezvolta echipamente şi utilaje în conformitate cu cerinţele actuale din punct de vedere al protejării mediului înconjurător. Producătorul doreşte să contribuie la dezvoltarea şi consolidarea societăţii, nu numai prin conceptele de design ale produselor sale, care minimiză solicitările asupra organismului şi mediului. Există chiar şi un moto intern: ”Think, Harmony”  – „Gândeşte, Armonie”, care de asemenea descrie dedicarea companiei pentru bunăstarea generală a oamenilor, echipamentelor şi a societăţii.

În gamele de produse se regăsesc sisteme de compactare precum: maiuri compactoare, plăci vibro-compactoare unidirecţionale şi reversibile dar şi maşini de tăiat asfalt-beton, sisteme de vibrare şi de finisare a betonului.

Maiuri compactoare

Mikasa a început producţia maiurilor compactoare încă din anul 1961. Acestea au devenit în timp echipamentele cele mai vândute de compania japoneză şi unele dintre cele mai apreciate la nivel mondial. Echipamentele sunt dotate cu tehnologii inovatoare care răspund tuturor nevoilor utilizatorilor.

Ca dotări, acestea deţin o pompă suplimentară care ajută echipamentul să pornească în orice condiţii şi anotimp. Pentru a preveni defectarea motorului există un senzor pentru ulei, care indică nivelul actual. Calcularea cu precizie a orelor de lucru şi gestionarea cu exactitate a perioadelor de întreţinere, se poate realiza cu uşurinţă datorită contorului pentru orele de funcţionare. De asemenea, acestea sunt dotate cu trei filtre de aer în mod standard, reprezentând un plus binevenit, dacă luăm în considerare condiţiile normale de lucru, în care există foarte mult praf.

Sistemul eficient de balans al maiurilor compactoare maximizează lucrul şi minimizează oboseala operatorului. Acesta au un design ergonomic , producătorul acordând o atenţie sporită la siguranţă şi confort. Sunt dotate cu rezervoare de combustibil mari, de trei litri, echipate cu un filtre instalate între rezervor și carburator, care acţionează, în mod ingenios, precum un dublu sistem de filtrare.

Filtrul de aer are un design complet nou şi o capacitate de reţinere a prafului de trei ori mai mare faţă de modelele anterioare, crescând în mod semnificativ durata de viaţă a motorului. Un material nou şi mai rigid a fost folosit pentru fabricarea mânerelor maiurilor compactoare, permiţând încărcarea sau descărcarea acestora cu uşurinţă în mijloacele de transport.

 

Plăci compactoare

Plăcile compactoare au un design eco-friendly. Pornind de la modelul MVC-F60 până la MVC-98D, gamele cuprind o plajă largă de echipamente, pentru a îndeplini o varietate cât mai mare de cerinţe. Mânerele plăcilor compactoare din gama VAS deţin un sistemul patentat Mikasa, pentru absorbţia vibraţiilor.

În gama plăcilor compactoare reversibile se regăsesc modele pornind de la cele mai uşoare până la cele grele. Modelele de greutate mică includ R60 – una dintre cele mai uşoare plăci compactoare din lume şi modelul MVH-120 – cel mai bine vândut compactor de la Mikasa. Acestea sunt ideale pentru compactarea tranşeelor ori finisarea suprafeţelor. Pot fi dotate opţional cu motoare Honda sau Robin, pe benzină.

Toate utilajele sunt adaptate normelor care se referă la ergonomie, protecţia muncii dar şi a siguranţei utilizatorului.

Capacitatea rezervorului este mare, facilitând operaţiunile de compactare, în special pentru cele care trebuiesc terminate fără întreruperi. Aceste plăci au fost construite în special pentru a maximiza calitatea compactării dar şi viteza. Sunt o combinaţie echilibrată între design ergonomic, siguranţă şi versatilitate. Mişcările de mers în faţă şi înapoi se pot controla uşor obţinându-se astfel un nivel de compactare optim.

 

Italiastar Com Due SRL

Autostrada Bucuresti-Pitesti Km.13,2

Loc.Chiajna – Ilfov

TEL. 021.433.03.27

FAX. 021.433.03.26

info@italiastar.ro; www.italiastar.ro

About The Author