MHS TRUCK & BUS GROUP – IMPORTATOR SI DISTRIBUITOR MAN IN ROMANIA

Cota de piaţă înregistrată în 2019 de MHS Truck & Bus Group în ceea ce priveşte vânzările de vehicule comerciale grele noi a crescut cu 0,8% în condițiile scăderii pieței totale cu 8%. Pe piața vehiculelor de construcții și specializate grele noi, MHS Truck & Bus a înregistrat o cotă de piață de 26%, ocupând poziția de leader.

Rezultatele obținute în 2019 de MHS Truck & Bus Group au fost confirmate atât pe plan national, cât și internațional. Grupul a fost distins cu locul I oferit de către Camera de Comerț și Industrie a României pentru activitatea desfășurată în domeniul său, precum și cu Trofeul “Importer of the Year 2019” acordat de MAN Truck & Bus SE.

Cele mai solicitate modele anul trecut au fost MAN TGX 18 tone 4×2 (autotractor), MAN TGS 41 tone 8×4 (autobasculantă) și MAN TGS 35 tone 8×4 (autobetonieră), MHS Truck & Bus Group livrând în 2019 câteva flote. Astfel, pe segmentul de transport internațional grupul a livrat o flotă de peste 30 de camioane și două flote de peste 20 de camioane, iar pe segmentul de transport distribuție o flotă de peste 30 de camioane. Pe segmentul autocarelor si autobuzelor, compania a livrat în 2019 către clienții săi un numar de 7 unități.

Activitatea grupului pe segmentul de vehicule comerciale grele rulate a reprezentat un an de consolidare și dezvoltare în 2019. În decursul anului precedent au fost livrate peste 400 unități, activitatea fiind concentrată în mod constant pe optimizarea platformei online de prezentare a ofertelor de vehicule disponibile în stoc, cu scopul de a permite accesul rapid și facil al clienților la toată gama de oferte.

Și activitatea de After Sales a MHS Truck & Bus Group s-a dezvoltat pe parcursul anului precedent, înregistrându-se o creștere semnificativă a unuia dintre cei mai importanți indicatori, numărul lucrărilor de service. Astfel, în 2019 au fost înregistrate cu 13,2% mai multe lucrări de service în comparație cu  2018. Vânzările de piese și accesorii originale realizate prin rețeaua națională MHS Truck Service au crescut, în 2019, cu 11% față de 2018. Un rezultat extrem de important pentru activitatea de After Sales a Grupului l-a reprezentat dublarea, pentru al doilea an la rând, a contractelor de service Comfort și ComfortPlus încheiate în 2019, în comparație cu anul precedent.

În 2019, flota de ateliere mobile MAN Mobile24 a fost reînnoită cu 7 unități MAN TGE 3.180 dotate cu echipamente moderne specifice activității de service vehicule comerciale grele.

Programul de instruire pentru tineri, dezvoltat de către Departamentul de training al MHS Truck & Bus Group, a înregistrat anul trecut a 8-a generaţie de cursanţi. Acest sistem atractiv de internship oferă posibilitatea participanţilor de a beneficia de o pregătire la cel mai înalt nivel şi de a deveni specialişti în domeniile mecanică, electrică, tinichigerie şi vopsitorie pentru autovehiculele MAN. Programul va continua și în 2020 sub denumirea MANTech2030.

VW vehicule comerciale ușoare în cadrul MHS Truck & Bus Group.

Dealerul VW vehicule comerciale din cadrul MHS Truck & Bus Group a înregistrat în anul precedent vânzări de aproximativ 100 unități vehicule noi și rulate. Sediul dealerului se află în locaţia reprezentanţei MAN din Braşov, MHS Truck Service – Braşov. Divizia de vehicule comerciale grele MAN, cât şi cea de vehicule comerciale uşoare VW, aparţin dealerului MHS Truck Service din Braşov şi oferă atât servicii de vânzare vehicule comerciale noi şi rulate cât şi servicii de After Sales.

Parteneriate sportive și culturale MHS Truck & Bus Group

MHS Truck & Bus Group va continua parteneriatul de 10 ani cu Academia Gheorghe Hagi și FC Viitorul, urmând ca în cursul lui 2020 să completeze flota Academiei cu un nou autocar.

De asemenea, pentru MHS Truck & Bus Group este foarte important aportul adus în vederea susținerii și dezvoltării comunității. Astfel, în 2020, grupul va continua sa livreze vehiculele necesare ca și partener de mobilitate pentru Teatrul National București și pentru Festivalul Internațional de Teatru Sibiu.

În 2021, un nou proiect European de parteneriat cultural va fi demarat în Timișoara, unde MHS Truck & Bus Group, alături de Automobile Bavaria Group, vor fi parteneri de mobilitate pentru Timișoara Capitală Culturală Europeana.

Planuri și perspective pentru 2020 – MHS Truck & Bus Group

Anul 2020 va fi un an dedicat noutăților, dezvoltării și îmbunătățirii continue a activității MHS Truck & Bus Group. “Anul acesta va fi marcat în primul rând de lansarea, atât la nivel internațional, cât și la nivel national, a noii generații de camioane MAN TG3, moment mult așteptat de clienți.” a declarat Claudia Iordache, Director executiv al MHS Truck & Bus. “De asemenea, anul acesta vom demara vânzarea pe piața locală a gamei de vehicule comerciale ușoare MAN TGE.” a mai adăugat Claudia Iordache.

MHS Truck & Bus Group pune foarte mare accent pe tehnologiile noi care sporesc calitatea serviciilor oferite clienților săi, de aceea compania se va concentra în 2020 pe implementarea și promovarea intensivă a soluțiilor digitale specifice vehiculelor comerciale MAN.

”Anul 2020 va fi dedicat, de asemenea, și dezvoltării rețelei naționale de serviceuri MHS Truck Service prin inaugurarea unui nou sediu MAN în Oradea, acesta oferind atât servicii de vânzare, cât și servicii de After Sales clienților săi din zona respectivă.”, a concluzionat Claudia Iordache.