Se spune că 3 este numărul perfect.

Astfel, pentru a nu greși sau, mai degrabă, pentru a satisface un număr cât mai mare de șantiere, MB Crusher a pro-iectat trei noi modele de graifere, concepute și construite cu aceeași filozofie ca toate produsele MB Crusher: pentru a facilita munca pe șantier, a reduce timpul de procesare și a economisi costurile de operare. În toate domeniile de aplicare: manipularea buștenilor, a pietrelor, a resturilor, a grămezilor, poziționarea pietrelor pentru ziduri de piatră uscată, curățarea câmpurilor de ramuri și crengi etc.

Aproape gemene: cele două mai mici pentru mini și midi excavatoare

Există două modele noi concepute pentru mașini mai mici: MB-G350 și MB-G450.

• 85 kg pentru a fi instalate pe mini-excavatoare de la 1,3 la 2,6 tone prima.

• 288 kg greutate pentru midi-excavatoare de la 3 la 6 tone a doua.

Mici și compacte, versatile și sigure, agile și precise, ambele noi dispozitive de graifer au o deschidere a ghearelor mult mai largă decât alte modele din aceeași gamă de pe piață, astfel încât, deși sunt mici, pot prinde și manipula chiar și materiale mari.

Acestea sunt echipate cu o supapă anti-cădere, care garantează o siguranță maximă pe șantier. Piesele de uzură sunt fabricate din Hardox.

Ambele modele sunt pregătite pentru instalarea unui kit electric pentru funcționarea cu două furtunuri, astfel încât cele două cleme pot funcționa cu o rotație de 360° chiar și cu mini-excavatoare care au doar două furtunuri.

La fel ca și celelalte modele mai mari, MB-G450 este echipat cu un contra-cutter interschimbabil, care poate fi întors cu susul în jos pentru a prelungi durata de viață a lamelor.

Ambele sunt disponibile în două versiuni, cu sau fără turelă rotativă.

La ambele modele este posibilă instalarea unor accesorii care simplifică operațiunile de manipulare: kitul de acoperire cu gheare pentru colectarea și manipularea materialelor de dimensiuni mici, încărcarea pământului, pietrișului și nisi-pului, kitul de plăci laterale dințate pentru manipularea materialelor de forme speciale, iar pentru MB-G450, de ase-menea, kitul de ridicare basculantă cu profile de cauciuc, pentru manipularea blocurilor de material liniar și delicat.

Mb-g1000, pentru mașini de la 18 la 25 de tone

Cu o greutate de 1615 kg și o capacitate de încărcare de 0,44 m3 / 440 L, noul MB-G1000 este un echipament ver-satil, compact și fiabil, conceput special pentru lucrări grele. De aceea, structura sa a fost întărită, fără a pierde agili-tatea și ușurința de utilizare.

Există două noi caracteristici standard: motorul dublu, care permite o rotație și o forță de închidere mai mare, și su-papele de echilibrare, instalate pe cilindrul hidraulic, care oferă o precizie mai mare în manevrare.

Acest nou model are, de asemenea, o placă înclinată care îi permite să ajungă oriunde și să lucreze cu ușurință, pre-cum și o rotație hidraulică de 360° care permite prinderea eficientă a materialului în toate condițiile de lucru.

De asemenea, este echipat cu o supapă de siguranță care previne deschiderea accidentală în cazul unei scăderi bruște a presiunii din partea mașinii de operare și cu un bloc silențios, care permite utilizarea sa în zonele în care zgomotul trebuie ținut sub control.

În plus, în funcție de lucrările necesare, modelul MB-G1000 poate fi echipat cu diverse accesorii: kitul de îmbunătă-țire a aderenței ghearelor interne, pentru manipularea materialelor cu greutăți și forme speciale cu o aderență mai bună și un control mai mare; kitul multifuncțional de adăugare a lamei, care constă într-o lamă dublă, dințată pe o parte și netedă pe cealaltă; kitul de ridicare înclinat cu profile de cauciuc pentru manipularea blocurilor de material liniar și delicat și kitul de acoperire a ghearelor, pentru ridicarea și manipularea materialelor mici.