MASTERVAC, ASPIRATOARE PENTRU INDUSTRIA GREA

Mastervac reprezintă unul dintre puţinii producători mondiali care deţine gamă atât de diversificată în privinţa echipamentelor cât şi aplicaţiilor. Aparatele Mastervac sunt destinate, în principal, aplicaţiilor care necesită un grad ridicat de aspirare, adică acolo unde nu se pot utiliza aparatele profesionale clasice.

Echipamentele cu care se realizează operaţiunile de curăţenie trebuie să îndeplinească o serie de caracteristici, atât din punct de vedere al eficienţei de lucru, al siguranţei, al durabilităţii, cât şi al consumului de resurse. Mastervac este un producător de origine italiană care fabrică echipamente de aspirare la cel mai înalt nivel, existând chiar şi variante care folosesc aerul comprimat pentru alimentare.

Aspiratoarele Mastervac sunt dedicate, în special, fabricilor şi producătorilor. Compania reprezintă unul dintre puţinii producători mondiali care deţine o gamă atât de diversificată în privinţa echipamentelor şi aplicaţiilor. Distribuitor pentru România este compania B.T. Best Tools Company, cu sediul în Bucureşti.

„Oricine realizează activităţi de producţie, are nevoie să facă şi curăţenie, este clar. Piața aceasta este în general stabilă şi nu depinde în mod special de criza financiară. În acest moment pot spune că nu fluctuează foarte mult şi ne aşteptăm la o creştere subtilă anul acesta.”, declară Valentin Marin, Sales Manager Dept Echipamente Curăţenie B.T Best Tools Company.

Aspiratoarele Mastervac se grupează în mai multe game, fiecare fiind destinată unor segmente sau aplicaţii speciale de lucru.

Mastervac High Vaccum Line este vârful gamei de aspiratoare profesionale. Acestea sunt concepute pentru satisfacerea nevoilor industriei grele, de la curăţarea suprafeţelor mari până la transportul de cantităţi mari de materiale, granulare, lichide sau pline de noroi. Aceste aspiratoare sunt unele dintre cele mai eficiente în acest domeniu. Mastervac oferă o gamă largă de pre-separatoare echipate cu cicloane de înaltă performanţă. Acestea permit colectarea unor cantităţi mari de materiale în timp ce golirea se face uşor prin orificiul din partea inferioară. Mărimile disponibile sunt de la 0,5 la 2 mc.

Industria de ciment

Praful este o problemă foarte mare în fabricile de ciment. Aspirarea insuficientă a acestuia poate creşte considerabil costurile generale de întreţinere dar şi riscul de oprire a producţiei. De asemenea, în exces, afectează şi starea de sănătate a lucrătorilor. Această gamă de aspiratoare, în special destinată industriei de ciment, a fost concepută pentru a opera în cele mai dure condiţii de exploatare, pentru a creşte astfel productivitatea. Datorită tehnologiilor inovatoare dar şi a construcţiei robuste, aspiratoarele au timp de exploatare foarte îndelungat.

Performanţe maxime

Companiile care au domeniul de activitate curăţenia industrială trebuie să facă faţă unui volum de lucru intens, specific industriei grele. Aceştia sunt de obicei chemaţi să intervină rapid. În astfel de situaţii, cel mai important lucru este deţinerea unor echipamente eficiente care permit o aspirarea unui volum ridicat de material, într-o perioadă foarte scurtă de timp. Astfel, unităţile speciale de aspirare Mastervac pot fi montate cu uşurinţă pe autoşasiul unui camion şi vor ajunge în orice loc foarte rapid, cu o flexibilitate extremă.

Interviu cu Dimitri Di Salvo, Sales Director Mastervac

Easy Engineering: Care este poziţia Mastervac în România?

Dimitri Di Salvo: Consider că avem o poziţie rezonabilă şi ne aflăm printre primii patru producători din România.

E.E: Cum vedeţi piaţa din România?

D.S: Din punctul meu de vedere este o piaţă care promite destul de mult şi care are potenţial de creştere. Am vizitat câteva companii şi am văzut că standardele de curăţare în fabrici sunt destul de mici dacă ar fi să comparăm cu cele ale Europei de Vest. Problema este prezenţa mizeriei şi a prafului, factori negativi pentru fabrici pentru că afectează eficienţa de producţie a acestora şi, implicit, calitatea produselor. De asemenea, există diferite probleme şi în ceea ce priveşte siguranţa muncitorilor.

E.E: Ce ne puteţi spune despre relaţia cu Best Tools?

D.S: Cu Best Tools avem o relaţie foarte bună, facem o treabă bună. De asemenea, punem un mare accent pe serviciile pentru clienţi aşa că am avut multe proiecte împreună în România. Produsele noastre sunt destinate mai multor ramuri diferite ale industriei precum: farmaceutică, inginerie, construcţii etc.

E.E: Ce fel de aspiratoare sunt vândute, în mod special, în România?

D.S: Sunt vândute aspiratoare pentru toate tipurile de industrii, dar în România predomină piaţa automobilelor şi segmentele înrudite acesteia. Noi vindem soluţii, însemnând că personalizăm produsele şi suntem capabili să ajustăm propunerile noastre diverselor cerinţe ale clienţilor.

E.E: Ce puteţi spune despre service?

D.S: Best Tools deţine un depozit unde se află întreaga gamă de produse pe stoc, existând şi propriul service profesional unde pot fi făcute orice tip de reparaţii. Pentru piesele care nu se află pe stoc, de obicei durează aproximativ 48 de ore ca să ajungă în ţară.

E.E: Care sunt echipamentele cu cel mai mare potenţial?

D.S: Toate au potenţial, dar dacă trebuie să numesc câteva, pot spune că văd un potenţial mare în aspiratoarele pentru ulei. Acesta este destinat atelierelor de inginerie. Ele pot curăţa uleiul din părţile metalice şi pot, de asemenea, filtra uleiul pentru a putea fi reutilizat. Aşadar, este un mare avantaj pentru producţie deoarece pot refolosi uleiul aspirat, economisind foarte mult. Un alt exemplu este Explosion Proof Vaccum care poate fi folosit în mai multe industrii, precum industria metalelor şi cea farmaceutică, în general industriile care au legătură cu exploziile şi unde trebuie să ai echipamente protectoare şi certificate.

E.E: Ce poziţie deţine România în Europa de Est, din punct de vedere al vânzărilor?

D.S: Cred că România se află pe locul trei, împreună cu Bulgaria, dar sunt sigur că va urca pe poziţii fruntaşe.

E.E: Ce ne puteţi spune despre inovaţii?

D.S: Avem multe inovaţii, spre exemplu un sistem care funcţionează pe următorul principiu, aerul de eşapament este refolosit pentru a pompa agentul de răcire a instalaţiei de aspirare. Un alt sistem inovator este cel de microfiltrare, pornind de la 6 microni până la 300 de microni.

E.E: Aveţi de gând să faceţi şi prezentări live în România?

D.S: Da,acest tip de prezentări sunt organizate anual de către toţi distribuitorii noştri. Încă nu am planificat cu Best Tools următorul workshop pe acest an.

E.E: Care sunt aşteptările dumneavoastră pentru acest an?

D.S: Sunt foarte bune. Am muncit mult şi încă mai muncim la gama noastră de produse. De asemenea, sperăm să avem mai mulţi parteneri locali care să facă treabă bună. Pe această cale aş vrea să le mulţumesc tuturor clienţilor noştri din România care ne acordă încrederea lor.

 

http://www.best-tools.ro/69-aspiratoare-industriale/