Masinile de taiat asfalt sunt masini profesionale,concepute sa faca fata exigentelor unei astfel de sarcini. Au o structura rezistenta la socuri, carcasa rigida de otel vopsit electrostatic, care are rolul de a reduce vibratiile in timpul taierii, asigura o taiere dreapta, protejand discul taietor de eforturi suplimentare.  Un nivel scazut al vibratiilor asigura integritatea discului, si mai mult, prelungeste viata atat a discului cat si a intregului echipament.

Discul de taiere este special creat pentru a avea durabilitate si  fiabilitate mare, permitandu-i sa taie fie ciment vechi, ciment proaspat sau asfalt, fara probleme. Masinile de taiat asfalt trebuie sa fie usor de manuit pentru a fi precise in taiere, sigure in exploatare, rezistente in timp si profitabile. Pentru a indeplini aceste cerinte, ele sunt dotate cu manere ergonomice ajustabile pe inaltime ceea ce  usureaza simtitor efortul operatorului, permitandu-i sa se concentreze pe directia de taiere.

Pozitia discului este fixata cu ajutorul unei manivele, putandu-se astfel regla, de fapt, adancimea de taiere. De asemenea protectia lamei este si ea reglabila pe inaltime, pentru a oferi maximum de siguranta  in utilizare pentru orice adancime de taiere. Racirea se face cu ajutorul apei, si in acest scop, pe masina de taiere este amplasat un rezervor de apa din plastic, montat in partea superioara a utilajului, usor demontabil, care asigura un debit constant de apa, in vederea racirii discului de taiere.
Pentru ca sunt fabricate din material robuste si fiabile, standardizate si interschimbabile, costurile de intretinere sunt considerabil scazute.

Masinile de taiat asfalt sunt proiectate sa ofere operatorului o pozitie comoda, ergonomica, avand posibilitatea de a urmari foarte usor linia de taiere, precum si zona in care urmeaza sa taie, si astfel sa protejeze discul taietor de eventuale pietre, bucati de metal, s.a. care l-ar putea deteriora. De asemenea, permite vizualizarea comoda a adancimii de taiere, si reglarea acesteia daca este necesar.

Motorizarea este pe benzina sau Diesel, functie de tipul de masina, precum si de optiunile si de dorinta utilizatorului si respecta cele mai exigente masuri de calitatea fabricatiei si de securitate impuse de legislatia in vigoare.

In general adancimea maxima de taiere pentru acest tip de utilaje variaza in functie de tipul si marimea utilajului intre 150 – 200 mm, si folosesc discuri cu diametre cuprinse intre 350-500 mm, rezervorul de apa avand o capacitate de 25-35 de l. Inaintarea se face manual, prin simpla impingere a echipamentului in directia dorita.

Pentru informatii suplimentare sau comenzi, vizitati-ne pe : http://www.betoniere-profesionale.ro/inchirieri-vanzari-masini-de-taiat-asfalt/

About The Author