Datorită tehnologiei avansate dar şi a performanţelor de care au dat dovadă, motocompresoarele produse de compania Rotair au o răspândire în peste 69 de ţări din întreaga lume. În august 2013, produsele Rotair au intrat pe piața din Romania, prin intermediul companiei Italia Star, fiind comercializate în patru game de produse.

Motocompresoarele MDVN – consum mic, putere mare Cu un design nou, mai modern şi mai agresiv, motocompresoarele MDVN au o capacitate cuprinsă între 1.800 – 8.200 l/min. Sunt comercializate nouă modele diferite, echipate cu motoare Kubota sau Prekins cu o capacitate de 21,6 CP și până la 75,3 CP. Modelele sunt tractabile, fiind dotate cu bară de tractare, 2 roți și sistem de frânare.

Consumul de combustibil a fost redus cu până la 20%, turaţia motorului ajustându-se automat în funcţie de aerul comprimat necesar.

Compania a introdus elemente de siguranță sporită. Panoul de control este dotat acum cu un avertizor luminos pentru situațiile în care motorul sau filtrul de aer se blochează.

În plus, modelele vin cu o paletă largă de echipamente opționale, în funcţie de cerințele clientului. La cerere, motocompresoarele MDVN pot fi dotate cu kit generator electric, furtun pentru aer cu o lungime de 20 m montat pe tambur retractabil și dispozitive ce oferă posibilitatea setării temperaturii aerului comprimat. La solicitarea clientului, carcasa poate fi vopsită în orice culoare se dorește.

Motocompresoarele MDVS – dotate cu filtre de aer și ulei mai mari

Spre deosebire de celelalte modele, avantajul motocompresoarelor MDVS îl reprezintă faptul că sunt dotate cu filtre de aer și ulei supradimensionate, lucru ce garantează o separare aer/ulei excelentă. Şasiul și caroseria au fost placate cu electrozinc, pentru a mări durata de viață a utilajului.

Compania a lansat 8 modele de motocompresoare MDVS, cu capacități cuprinse între 129,3 CP și 260 CP. Sunt echipate cu 3 tipuri de motoare diesel – Prekins, JCB. Debitele compresoarelor au capacități cuprinse între 10 mc/min și 25,3 mc/min. În funcţie de model, acestea sunt dotate cu una sau două axe pentru a putea fi tractate.

Pentru reducerea consumului, turația motorului este ajustată automat în funcție de necesarul de aer comprimat. Radiatorul are 2 camere ce permit răcirea atât a uleiului de la compresor dar și a apei de la motor. Utilajele pot funcționa la temperaturi cuprinse între 0° și 50°C.

Motocompresoarele VRK – generatoare compacte, de tip open

Având dimensiuni compacte (doar 220 kg variantele benzină și 320 kg varianta diesel), motocompresoarele VRK sunt generatoare de tip open, foarte ușor de manevrat și de întreţinut.

Dotate cu motoare pe benzină Briggs & Stratton, Honda și Kubota, în varianta cu motorizare diesel, capacitatea acestor motocompresoare este cuprinsă între 850 l/min și 1.900 l/min, cu o presiune de lucru cuprinsă între 6 și 13 bari. Varianta cu motor pe benzină are un capac de protecție iar varianta diesel include carcasă de protecție.

Se pretează a se folosi pentru reparații și întreținere infrastructură rutieră sau pietonală dar şi pentru ateliere mecanice cu echipamente pneumatice, astfel că au fost concepute pentru a fi silențioase, răcirea motorului realizându-se cu apă. Sunt dotate cu roţi şi mâner pentru a putea fi mutate mai ușor.

Şasiul şi caroseria este placată cu electrozinc, iar printr-o procedură avansată de vopsire este asigurată o conservare excelentă în timp.

Motocompresoarele Gommair, ideale pentru locații fixe și nu numai

Motocompresoarele Gommair sunt staţionare şi au o greutate de 260 kg. Sunt ideale pentru a fi folosite în anumite locaţii fixe, însă pot fi și transportate în locaţia dorită cu orice maşină de profil, având avantajul că, după mutare, pot fi folosite imediat, fără a fi nevoie de „fitinguri” speciale sau alte materiale.

Compania produce 3 modele cu motorizare diesel bicilindric. Toate cele 3 modele sunt echipate cu același motor diesel Kubota în 2 cilindri, cu 14 cp, ce poate atinge până la 3.000 rpm. Motocompresoarele din această gamă sunt dotate cu un nou filtru de aer/ulei care asigură o performanța sporită dar și calitatea aerului comprimat.

Capacitatea lor este cuprinsă între 800 și 1.100 l/min iar presiunea de lucru este de 7 și până la 13 bar.

 

Caracteristici generale:

• Toate motocompresoarele Rotair au fost dotate cu un sistem inteligent Start/Stop ce previne riscul folosirii echipamentelor în parametri incorecți;

• Turația motorului este ajustată automat, în funcție de aerul comprimat necesar;

• Necesită o întreținere minimă;

• Demaraj electric;

• Special „BS” este un radiator de răcire cu aer comprimat care, prin intermediul unui separator al condensaţiei, asigură livrarea de aer „uscat” către echipamentele folosite;

• Motorizările diesel sunt echipate cu un sistem de protecţie pentru pornirea la rece a motocompresorului;

• Opţional, modelele pot fi echipate cu un dispozitiv special de înlăturare a prafului, pentru a se putea lucra cu echipamente de înaltă performanţă în condiţii dure (cariere sau mine);

• Filtre de aer şi ulei supradimensionate.

 

Italiastar Com Due SRL

Autostrada Bucuresti-Pitesti Km.13,2

Loc.Chiajna – Ilfov

TEL. 021.433.03.27

FAX. 021.433.03.26

info@italiastar.ro; www.italiastar.ro