MACARALE TURN SI AUTOMONTANTE

Cele mai uzuale utilaje folosite pentru ridicarea greutatilor sau a containerelor voluminoase la inaltimi mari, sunt macaralele. In functie de jobul pe care il au de indeplinit, macaralele sunt de diferite marimi, forme si sunt capabile sa indeplineasca intre anumite limite, sarcini diferite. In general, macaralele se folosesc in constructii,  pentru ridicarea la mari inaltimi a materialelor de constructie sau a panourilor, pentru montarea podurilor, platformelor de inaltime, in industria constructoare de masini, pentru vehicularea si eventual sustinerea in pozitie a pieselor mari, grele sau voluminoase, in transporturi pentru incarcarea si descarcarea containerelor din mijloacele de transport, s.a.m.d.

Stabilitatea acestor dispozitive depinde de centrul de greutate si, mai ales, de pozitia acestuia fata de perimetrul de sustinere a ansamblului  macara-incarcatura.

Italia Star propune doua tipuri constructive de macarale: macaralele turn si macaralele automontante (autoridicatoare). Aceste au manevrabilitate mare, sunt dotate cu sisteme de amortizare a socurilor , suporta deformari mici sub sarcina, sunt stabile, fiabile si adaptabile unei game variate de sarcini.

Macaralele turn au in constructie un brat orizontal pivotant pe turnul macaralei. Prin constructie, bratul se poate monta la sol sau in aer din elemente separate, la montaj fiind suficienta o automacara de dimensiuni reduse. Macaralele turn sunt macarale fixe, fiind fie incastrate in mod rigid pe o placa de beton sau prin kit de fundatie. Acest tip de dispozitiv are cel mai bun raport intre inaltimea de ridicare si greutatea incarcaturii, astfel ca nu necesita, in marea majoritate a cazurilor, ancorarea acesteia.

In plus, turnul si bratul orizontal al macaralei sunt realizate din otel zincat la cald, ceea ce garanteaza o rezistenta mecanica mare, si o rezistenta mare la coroziune, iar utilizatorilor , durata mare de exploatare fara a fi nevoie de cheltuieli cu  lucrari de  intretinere.

 Macaralele automontante puse la dispozitia dumneavoastra de firma Italia Star sunt macarale mobile, usor de deplasat, cu montaj hidraulic propriu, din tabloul lor de comanda , ca atare nu necesita nici un alt fel de dispozitiv extern pentru a putea deveni operationale.

Ca un avantaj al acestui tip de macara, putem mentiona faptul ca pot opera cu bratul indoit partial, dezavantajul fata de macaralele turn il constituie incarcatura maxima admisa, care, in acest caz este mai mica.

Toate aceste tipuri de macarale , sunt verificate si certificate ISCIR in conformitate cu legislatia europeana.

Italia Star lucreaza in acest domeniu cu firma GRU DALBE Italia, care este prezenta pe piata de specialitate de peste 50 de ani.

http://www.italiastar.ro/inchirieri-vanzari-macarale/