LAGĂRE SKF CU DESIGN IGIENIC PENTRU INDUSTRIA ALIMENTARĂ 

Lagărele inovatoare SKF pentru industria alimentară beneficiază de un design igienic de ultimă generație, care asigură fiabilitate sporită, costuri reduse de întreținere și sustenabilitate ridicată pentru industria alimentară și a băuturilor, la nivel global. 

Cunoscută ca “BLUE RANGE”, aceasta include rulmenți care oferă soluția potrivită companiilor ce se străduiesc să-și perfecționeze abordarea proactivă privind siguranța alimentară, ba chiar mai mult, să creeze o cultură de design igienic al componentelor lagărelor echipate destinate echipamentelor pentru prelucrarea alimentelor.

Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a crescut semnificativ numărul de rechemări în industria alimentară, iar acest lucru determină companiile să ia măsuri proactive în domeniul practicilor privind siguranța alimentară. În timp ce practicile precum achiziția de mașini proiectate igienic la „standarde alimentare” este importantă, concentrarea pe riscurile de contaminare la nivel de componentă este la fel de importantă. Tradiționala lubrifiere repetată, spălările frecvente cu agenți de curățare abrazivi și curățarea uscată a rulmenților poate cauza coroziune și creează zone ascunse, în care contaminanții precum picăturile din aer, apa menajeră sau contaminată persistă.

BLUE RANGE de la SKF a fost proiectată special pentru a elimina aceste amenințări la adresa siguranței alimentare și respectă integral reglementările privind siguranța alimentară. Datorită designului igienic ingenios, aceste lagăre reduc riscul de acumulare a bacteriilor în zonele greu de curățat și minimizează dispersia bacteriilor în timpul curățării. 

Cu un sistem de etanșare inovator, vaselină de înaltă performanță și lagare echipate complet etanșe acolo unde este cazul, acești rulmenți pentru industria alimentară asigură performanțe excelente. Astfel, producătorii de echipamente originale (OEM) pot spori performanțele și designul igienic ale echipamentelor de prelucrare a alimentelor, cu ajutorul unor lagare echipate mai durabile, care nu necesită lubrifiere ulterioară și sunt foarte ușor de curățat. Mai mult, deoarece unitățile de rulmenți nu necesită lubrifiere ulterioară, echipamentul nu trebuie oprit în vederea lubrifierii. De asemenea, se reduce timpul necesar curățării excesului de vaselină pentru rulmenți, acest lucru având ca efect creșterea disponibilității și maximizarea productivității. Pe lângă eliminarea costurilor cu lubrifierea ulterioară și reducerea frecvenței de înlocuire a rulmenților, sunt eliminate, de asemenea, materialele de lubrifiere și costurile cu manopera. 

În plus, „BLUE RANGE” reduce deșeurile menajere; datorită reducerii cantității de apă caldă necesară pentru curățare, a apei fără grăsimi, a componentelor care pot fi reciclate integral și a energiei recuperate, companiile pot adopta un mediu cultural orientat mai degrabă pe economie decât pe consum.